Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
«Μαθήματα» από μεγαλοξενοδόχους

Καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ

Μία επιχείρηση - υπόδειγμα «ανάπτυξης» του μεγάλου κεφαλαίου αναλαμβάνει να υλοποιήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης μαθητών, επιδεικνύοντας «κοινωνική εταιρική ευθύνη» και παρεμβαίνοντας στο πρόγραμμα του σχολείου. Ο λόγος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας» που συντάχθηκε από το Navarino Foundation και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο αποδεικνύεται ευθυγραμμισμένο στο ρόλο των πανεπιστημίων σαν «εταίροι» των επιχειρήσεων. Αφορά αρχικά μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης Δημοτικών Σχολείων της Μεσσηνίας και γίνεται στο ξενοδοχείο «Costa Navarino», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας το οποίο είναι πρόθυμο να διευκολύνει την πολύμορφη εισβολή ιδιωτών στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους διοργανωτές, το πρόγραμμα σύντομα θα επεκταθεί σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής: «Με το πέρας της επίσκεψης και των δραστηριοτήτων, οι μαθητές θα επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα μεταδώσουν στους κατοίκους της περιοχής τις ιδέες, τις σκέψεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η παρουσίαση θα γίνεται μέσω γραπτού κειμένου, βίντεο, κολάζ, ζωγραφικής, φωτογραφιών ή banner για το διαδίκτυο. Οι καλύτερες αναφορές θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Navarino Natura Hall by Hellenic Postbank», αναφέρουν.

Στις διαστάσεις του συγκεκριμένου προγράμματος αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ θυμίζοντας ότι εκπρόσωπος του «Navarino Foundation» είναι ο μεγαλοκαπιταλιστής Κωνσταντακόπουλος, ιδιοκτήτης του τεράστιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Costa Navarinο» στη Μεσσηνία. «"Επιμορφώνει" δάσκαλους και μαθητές σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο σχετικά με το NaturaHall, ένα είδος μουσείου φυσικής ιστορίας και όχι μόνο, μία επένδυση με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, από τα χρήματα δηλαδή του λαού, που στόχο έχει να αποφέρει υψηλή κερδοφορία στον μεγαλομέτοχο», σημειώνει η Οργάνωση του ΚΚΕ.

«Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, που προπαγανδίζει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Αυτός είναι ο ρόλος του κράτους της πλουτοκρατίας», τονίζει η ΝΕ Μεσσηνίας καλώντας τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές να αντιπαλέψουν το σχολείο της αγοράς, να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή στο χώρο της Παιδείας της πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ