Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σήμερα η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς την «Aγρότικα»

Με την αγωνιστική συγκέντρωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και την πορεία που θα ακολουθήσει προς την «Αγρότικα» κλιμακώνονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ, που εδώ και 15 μέρες εκτυλίχθηκαν με ποικιλόμορφες δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η μαχόμενη αγροτιά έχει συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση και η πάλη ενάντια στη σκληρή αντιαγροτική - αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η ΕΕ, η τρόικα και το ΔΝΤ. Μια ολέθρια πολιτική που οδηγεί τους μικρούς και φτωχούς αγρότες στην ολοκληρωτική καταστροφή σε όφελος των συμφερόντων των μεγαλοαγροτών και των μονοπωλίων. Η μαχόμενη αγροτιά μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ και μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τον αγώνα της και με τη σημερινή κινητοποίηση θα απαιτήσει ικανοποίηση των άμεσων και ζωτικών αναγκών της. Θα προβάλει την προοπτική φιλολαϊκής διεξόδου που βρίσκεται στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών για τη μικρομεσαία αγροτιά, για την ικανοποίηση των διατροφικών και άλλων αναγκών του λαού μας.

Η φτωχομεσαία αγροτιά πλήττεται καίρια από την ολέθρια πολιτική που ακολουθείται. Οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, το κόστος παραγωγής και ζωής αυξάνει με το ΦΠΑ στο 23%, την ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης, την επιβολή κάθε είδους χαρατσιών, όπως για τ' ακίνητα μέσω ΔΕΗ, την αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, χωρίς να ασφαλίζουν και να αποζημιώνουν την παραγωγή, την αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ κατά 23%, την αύξηση στο αγροτικό ρεύμα κατά 20% και στο οικιακό κατά 11%, τα χαράτσια που θα έρθουν στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, η μείωση παροχών στην Υγεία με τον ΕΟΠΠΥ, η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ και η καθιέρωση να τηρούν αγρότες λογιστικά βιβλία, που σημαίνει ακόμα πιο άγρια φορολόγηση και επίσης προσαρμογή στις απαιτήσεις της αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ που για την καταβολή των επιδοτήσεων μετά το 2013 απαιτεί να τηρούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι λογιστικά βιβλία. Μέχρι και φορολόγηση στο κρασί προτείνεται. Κι από κοντά έρχονται τα αρνητικά μέτρα της νέας αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014-2020. Ολα αυτά μαζί καθιστούν αφόρητη τη ζωή στο χωριό και οδηγούν στη βίαιη και ταχύτατη καταστροφή μικρών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και της συγκέντρωσης της γης και των επιδοτήσεων στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών καπιταλιστών.

Οι φτωχοί και μικροί αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να βγάλουν συμπεράσματα, αξιοποιώντας την πείρα τους. Να ενισχύσουν και να μαζικοποιήσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, να ξεπεράσουν τις ξεπουλημένες «συνδικαλιστικές» οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ και να συμπορευτούν με την ΠΑΣΥ. Καλούνται να συνειδητοποιήσουν ότι απαιτείται αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής, αγώνας για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που οδηγεί στη μόνιμη φτώχεια και εξαθλίωση τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, είναι αναγκαία η ενίσχυση του λαϊκού αγωνιστικού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας, ανέργων της πόλης και του χωριού απέναντι στο μαύρο μέτωπο της ΕΕ, των κυβερνήσεων των κομμάτων του κεφαλαίου, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ