Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συνεχίζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το Ιράν δεν πρόκειται να υποκύψει στις διεθνείς πιέσεις να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Δήλωση που αποτελεί την επίσημη απάντηση της ιρανικής ηγεσίας μετά από μία βδομάδα απειλητικών δηλώσεων Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων όπως και πληροφοριών περί στρατιωτικών προετοιμασιών για μία επικείμενη ιμπεριαλιστική επίθεση ακόμα και την άνοιξη.

«Απαντώντας στις απειλές για πετρελαϊκό εμπάργκο και πόλεμο, έχουμε τις δικές μας απειλές που θα τις διατυπώσουμε την κατάλληλη στιγμή», τόνισε ο Χαμενεΐ, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Στο μεταξύ, ενισχύεται εκ νέου το σενάριο μίας μονομερούς επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν. Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Λίον Πανέτα, σε άρθρο του στην «Ουάσινγκτον Ποστ» επανέρχεται και δηλώνει ότι «πιστεύει πως το Ισραήλ θα εξαπολύσει μία επίθεση τον Απρίλιο, το Μάιο ή τον Ιούνιο». Ενώ και ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το Ισραήλ θα αναλάβει μονομερή στρατιωτική δράση και ότι «θα υπάρξει μία στρατιωτική σύγκρουση καθώς μερικές χώρες μπορεί να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους» σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

Τέλος, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας «Σιν Μπετ», Γιοράμ Κοέν, σε ομιλία του επανέφερε το ζήτημα των «απειλών εκ μέρους του Ιράν, όσον αφορά τις επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό ως αντίποινα για τη δολοφονία τεσσάρων Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων τα τελευταία δύο χρόνια», όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ». Ποιες είναι οι επιθέσεις; Οι «τρομοκρατικές επιθέσεις που αποτράπηκαν το τελευταίο λεπτό» εναντίον ισραηλινών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και την Ταϋλάνδη. Κατά τον Κοέν δεν «έχει καμία σημασία εάν αληθεύει ή όχι ότι το Ισραήλ στο πλαίσιο μυστικών επιχειρήσεων δολοφόνησε τους επιστήμονες», αυτό που έχει σημασία «είναι οι απειλές». Απειλές βάσει «στοιχείων» των μυστικών επιχειρήσεων για υποτιθέμενες επιθέσεις που φυσικά δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ