Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι σήμερα στην πανελλαδική απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ! - Δεν παραδινόμαστε στους σφαγείς του λαού!

Μία επιλογή έχουμε: `Η τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα, τονίζει το ΠΑΜΕ. Στην Ομόνοια στις 11 π.μ. η συγκέντρωση της Αθήνας

Στην ημερήσια διάταξη των λαϊκών αγώνων μπαίνει πλέον η πάλη για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία. Μόνο έτσι θα σωθεί ο λαός

Motion Team

Στην ημερήσια διάταξη των λαϊκών αγώνων μπαίνει πλέον η πάλη για να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία. Μόνο έτσι θα σωθεί ο λαός
Πανεργατικός ξεσηκωμός. Απεργία. Δεν παραδινόμαστε. Αγώνας και σύγκρουση μέχρι το τέλος. Αυτό το σάλπισμα στέλνει απ' άκρη σ' άκρη της χώρας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, την ώρα που σύσσωμα τα επιτελεία της πλουτοκρατίας δουλεύουν πυρετωδώς για το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν μπορούν να υπάρχουν αυταπάτες, δε χωρά καμιά αναμονή. Ολοι και όλες στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική απεργία. Ολοι και όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και στην Αθήνα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας στις 11 το πρωί.

Την απόφαση για πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πήραν χτες οι διοικήσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Μεθαύριο, Πέμπτη, οι διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε νέες συνεδριάσεις.

Την ανάγκη για την οργάνωση της κλιμάκωσης και απεργιακή κινητοποίηση είχαν επισημάνει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τα τέλη του Γενάρη και σ' αυτή την κατεύθυνση η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία είχε καταθέσει στη ΓΣΕΕ πρόταση για απεργία στις 9 Φλεβάρη. Το κάλεσμα του πανεργατικού ξεσηκωμού απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις και μέσα από τη δυναμική και αιφνιδιαστική κινητοποίηση που οργάνωσαν το Σάββατο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (στο πλαίσιο της προγραμματισμένης για την ίδια ώρα συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης). Ενώ την οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης ενάντια στο νέο έγκλημα υπηρετούν και τα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, μεθαύριο, Πέμπτη.

Η απεργιακή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία και μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑ.Ο.Σ. περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλίων. Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. Αυτή την ώρα μία επιλογή έχουμε: `Η τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.

Ξεσηκωμός, οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Ενότητα κι αγώνας για:

  • Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα
  • Να μην υπογραφεί κανένα νέο μνημόνιο, καμία νέα συμφωνία
  • Να πληρώσει η πλουτοκρατία

Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε εργοστάσιο κι επιχείρηση, κλάδο τον κλάδο να οργανωθούν και να πάρουν αποφάσεις να μην επιτρέψουμε να περάσει κανένα μέτρο που να μειώνει μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις.

Ολοι στον αγώνα για ανατροπή της βαρβαρότητας.

Με το ΠΑΜΕ μπροστά ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κάνουμε πέρα κάθε δύναμη που στέκεται εμπόδιο.

Οχι άλλη αναμονή, όχι άλλες αυταπάτες. Ας τους κάνουμε τη ζωή κόλαση πριν μας την κάνουν αυτοί.

Απομονώστε και τιμωρήστε όποιον βάλει την υπογραφή του στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Δεν παραδινόμαστε.

Αγώνας, σύγκρουση ως το τέλος.

Εξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους.

Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.

Εργατική, λαϊκή εξουσία.

Είναι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, για να σωθεί ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες».

Πανελλαδική απεργία και στα πλοία

Με πανελλαδική 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, οι ναυτεργάτες κατεβαίνουν σήμερα στους καταπέλτες.

Την απεργία αποφάσισε χτες μετά από έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, την οποία απαίτησαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία. Η απεργία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, Τρίτη. Για τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά η απεργία θα ξεκινήσει από σήμερα στις 6 τα ξημερώματα.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και Ενωση Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) καλούν σήμερα στις 5.30 το πρωί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Τονίζουν ότι η σημερινή 24ωρη απεργία πρέπει «να αποτελέσει σταθμό για κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του». Επισημαίνουν την ανάγκη να απομονωθούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, του οπορτουνισμού, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, και «να δυναμώσει το μέτωπο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των Λαϊκών Επιτροπών, να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή αντεπίθεση, τη λαϊκή εξουσία».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχουν στη σημερινή απεργία με στάσεις εργασίας. Με βάση τις αποφάσεις των συνδικάτων τους, τα Μέσα θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Μετρό, ηλεκτρικός και τραμ από 10 π.μ. έως 5 μ.μ.
  • Μπλε λεωφορεία από 9 π.μ. έως 9 μ.μ.
  • Τρόλεϊ από 8 π.μ. έως 9 μ.μ.

Στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό οι εργαζόμενοι κάνουν 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ