Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατηγοριοποίηση των αστέγων για προγράμματα - «ασπιρίνες»

Με την κατάταξή τους σε κατηγορίες και με επιχορηγήσεις - ασπιρίνες προς τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης αλλά και την Αρχιεπισκοπή επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους άστεγους.

Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, όπως είπε χτες ο υφυπουργός Πρόνοιας Μάρκος Μπόλαρης, θα περιλαμβάνει τέσσερις ή και περισσότερες κατηγορίες αστέγων (π.χ. εκείνοι που μένουν στο δρόμο, που έχασαν το σπίτι τους, που ζουν σε επικίνδυνη στέγη ή σε ακατάλληλη στέγη). Η κατηγοριοποίηση των αστέγων, αν είναι δυνατός ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε ξεκληρισμένους, υπακούει στη λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε, όπως είπε ο υφυπουργός Πρόνοιας, να μπορούν να χρηματοδοτηθούν προγράμματα απ' το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και στο Κοινωνικό Ταμείο. Αμεσα το υπουργείο Υγείας θα επιχορηγήσει με 400.000 ευρώ το Δήμο Αθηναίων, 100.000 ευρώ το Δήμο Θεσσαλονίκης και 100.000 την Αρχιεπισκοπή, που μαζί με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα αντιμετωπίσουν τη διαμονή και τη σίτιση των αστέγων.

Συλλογή ληγμένων φαρμάκων

Τη δημιουργία συστήματος συλλογής, μεταφοράς, προσωρινής φύλαξης, διαχείρισης και καταστροφής ληγμένων φαρμάκων απ' τα νοικοκυριά ανακοίνωσε επίσης χτες ο υπουργός Υγείας.

Τα ληγμένα φάρμακα θα τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους στα φαρμακεία, και οι φαρμακαποθηκάριοι θα τα μεταφέρουν σε μια μονάδα του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) στη Μαγούλα, απ' όπου στη συνέχεια θα μεταφέρονται στο εξωτερικό για καταστροφή ή αδρανοποίηση. Η έλλειψη σχεδιασμού να είναι κρατική αυτή η διαδικασία, δίνει τη δυνατότητα για μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στο χώρο. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Φαρμακευτικών Συνεταιρισμών, έχει ετοιμάσει σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών. Οταν ρωτήθηκε γι' αυτό το σχέδιο ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Εμείς δε μιλάμε για τα μελλούμενα, εμείς μιλάμε για τα παρόντα»...

Κατά τα άλλα, ο υπουργός απείλησε χτες με ποινές τις εταιρείες που δε θα συμμορφωθούν με τα μέτρα προστασίας από τη ρύπανση της περιοχής του Ασωπού Ποταμού. Μεταξύ των μέτρων που περιέχει η απόφαση είναι και ενίσχυση του Παρατηρητηρίου Υγείας στο Σχηματάρι με προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ