Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο λαός δεν χρωστάει πουθενά, του χρωστάνε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ μέχρι και... ειδικό λογαριασμό θα μας φτιάξει η Ευρωπαϊκή Ενωση για να «εξυπηρετείται» λέει το δημόσιο χρέος.

Ετσι κάθε φορά που θα υποβαθμίζουν ένα νοσοκομείο, που θα κλείνουν ένα δημοτικό παιδικό σταθμό, που θα απολύουν έναν υπάλληλο ο... οβολός θα ξέρουμε πού ακριβώς θα πηγαίνει.

Ετσι, «φασούλι το φασούλι» και... περικοπή την περικοπή θα τσεπώνουν οι δανειστές τα χρωστούμενα και ο ελληνικός λαός θα φτωχαίνει βαδίζοντας πάντα προς το αισιόδοξο ευρωπαϊκό μας μέλλον...

Μια μικρή λεπτομέρεια ξεχάσανε όμως: Οτι ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει σε κανέναν, αντιθέτως του χρωστάνε και μάλιστα πάρα πολλά. Και οι πολυεθνικές της Γερμανίας και της Γαλλίας και τα δικά μας τα «φυντάνια».

Γι' αυτό ακριβώς δεν θα ανεχθεί και να τον ξεζουμίσουν και να τον εξευτελίσουν, αλλά θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ του ποιος έσωσε τελικά τον 13ο και 14ο μισθό δεν μπορούμε να δώσουμε καμία απάντηση. Ουδόλως γνωρίζουμε αν η... «επιτυχία» οφείλεται στον Ευ. Βενιζέλο, στον Αντ. Σαμαρά ή στον Γ. Καρατζαφέρη.

Γνωρίζουμε όμως πάρα πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που συμφώνησαν στην καρατόμηση των... υπόλοιπων 12 μισθών προκειμένου να ενισχυθεί η «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, δηλαδή τα κέρδη τους.

Και είναι φυσικά, το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. που μια χαρά τα βρήκαν με την τρόικα για το πώς θα καταργήσουν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματα οδηγώντας τον κόσμο στην εξαθλίωση.

Κατά τα άλλα αν πιστεύουν ότι με τις τραγελαφικές δηλώσεις τους υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άνθρωπος να τους πιστέψει, είναι πολύ, μα πάρα πολύ γελασμένοι.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ