Τρίτη 7 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σηκώνει σκόνη για να κρύψει τη σύμπλευση

Εχει συνυπογράψει το σύνολο των αντιδραστικών μέτρων, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι στο λαό

Θέατρο της συμφοράς έχει στήσει στις πλάτες του λαού η ηγεσία της ΝΔ, παριστάνοντας από τη μια τον «αγωνιστή» και το «σωτήρα» του 13ου και 14ου μισθού, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει ενεργά στη σφαγή των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων και γενικότερα στην αντιλαϊκή επίθεση που οδηγεί βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα.

Το επιτελείο της ΝΔ φουσκώνει το παραμύθι της δήθεν «σκληρής διαπραγμάτευσης» που «γίνεται για πρώτη φορά» υπό την πίεση τάχα του Α. Σαμαρά και παρουσιάζει ως δήθεν «επιτυχία» του προέδρου της ΝΔ ότι τάχα δε θα πειραχτεί, μέχρι νεωτέρας, ο 13ος και 14ος μισθός, προσαρμόζοντας την πραγματικότητα στις ψηφοθηρικές επιδιώξεις της. Το στίγμα της επικοινωνιακής διαχείρισης το έδωσε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, επιχειρώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για τη συστράτευση του κόμματός του στον πόλεμο κατά του λαού. «Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση, που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω, και παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση που έκανε μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής.

Πίσω όμως από τις φαιδρές «μάχες» και τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό που σηκώνει, η ηγεσία της ΝΔ συναινεί και συμπλέει πλήρως με το σύνολο των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι των συνεννοήσεων κυβέρνησης - τρόικας. Τρανή απόδειξη της σύμπλευσης στη σφαγή των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων αποτελεί το σημείωμα (non paper) που εκδόθηκε χτες από τη Συγγρού και περιλαμβάνει «τις θέσεις της ΝΔ για τη διαπραγμάτευση».

Σε αυτό ομολογείται ανοιχτά η συναίνεσή της στην κατεδάφιση του κατώτατου μισθού, η οποία επιχειρείται να «χρυσωθεί» με το παντελώς σαθρό και παραπλανητικό επιχείρημα ότι τάχα αφορά τους νεοεισερχόμενους! «Εχει γίνει σαφές κατά τη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αφορά μόνο τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, χωρίς να προσαρμόζονται σε αυτό οι υπόλοιπες αμοιβές», αναφέρεται στο σημείωμα, σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η συμφωνία της ΝΔ στη διάλυση του κατώτατου μισθού.

Ως αντίβαρο επιχειρεί να παρουσιάσει τη «διάσωση» δήθεν του 13ου και 14ου μισθού για τον οποίο επισημαίνεται ότι «για πρώτη φορά έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση και δεν θα πειραχτούν ο 13ος και 14ος μισθός». Στο σημείωμα αναφέρεται ακόμα ότι «ο Α. Σαμαράς παλεύει να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες», αλλά και ότι «δίνει μάχη για να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις και βάζει ως όριο τα 300 ευρώ και όχι τα 100 ευρώ που θέτει ο κ. Κουτρουμάνης». Ταυτόχρονα επαίρεται γιατί «για πρώτη φορά τίθεται θέμα μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, πρόταση που η ΝΔ έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο» (!).

Το μήνυμα που εκπέμπουν πάντως τα ηγετικά στελέχη είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι βουλευτές της ΝΔ θα υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση και φυσικά τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου που το συνοδεύουν. «Πρέπει η χώρα να κυβερνηθεί, πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη, πρέπει να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και εμείς θα στηρίξουμε αυτούς τους σημαντικούς στόχους», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Σκάι») ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αχτσιόγλου όπως Βρούτσης. Οι μάσκες έπεσαν... (2018-09-22 00:00:00.0)
Δύναμη κρούσης στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας (2012-02-12 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή της σφαγής του λαού (2012-02-09 00:00:00.0)
Από άλλο δρόμο στην σφαγή των εργαζομένων (2012-01-31 00:00:00.0)
Το μέγεθος της ληστείας σε αριθμούς (2005-11-13 00:00:00.0)
Μείωση αποδοχών μέχρι και 18%! (2003-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ