Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις συμπαράστασης σε άλλες χώρες

Με πρωτοβουλία των ΚΟ του ΚΚΕ

Τις τελευταίες μέρες, πολλοί Ελληνες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Γερμανία και παραβρέθηκαν σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο Βερολίνο, στην Κολωνία και την Φρανκφούρτη. Στις εκδηλώσεις μίλησαν στελέχη του ΚΚΕ, τονίζοντας: «Ο αγώνας των χαλυβουργών αποτελεί πηγή έμπνευσης και δύναμης για την πάλη της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο ενάντια στους εκμεταλλευτές της, ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και καταληστεύει τον πλούτο που παράγουν. Αποδείχνει ότι η ταξική ενότητα των εργαζομένων μπορεί να υψώσει ισχυρό φράγμα αντίστασης στους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα των μονοπωλίων και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσπάθειες των δυνάμεων του συμβιβασμού και της υποταγής. Στον αγώνα τους αυτό οι Χαλυβουργοί του Ασπρόπυργου μπορούν να υπολογίζουν και στην καθημερινά διογκούμενη ταξική αλληλεγγύη εργαζομένων στη Γερμανία». Σαν ένδειξη και έμπρακτης αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν 2.000 ευρώ, τα οποία και θα παραδοθούν στους απεργούς χαλυβουργούς.

Στη Στοκχόλμη της Σουηδίας πραγματοποιήθηκε χτες μπροστά από την ελληνική πρεσβεία, παράσταση αλληλεγγύης στους Ελληνες χαλυβουργούς.

  • Επίσης, εκδήλωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Γαλλίας του ΚΚΕ την Παρασκευή 10/2 στις 7.30 μ.μ. στο Maison des Syndicats (quai Saint Bernard) στο Παρίσι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ