Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τελεσίγραφα στέλνει ο Ερογλου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Για ροκάνισμα του χρόνου κατηγορεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, να πετύχει «την υποστήριξη δύο αντιπολιτευομένων κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2013», κατηγορώντας τον παράλληλα ότι δεν ξέρει να «δίνει» στη διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Ντ. Ερογλου, ο οποίος αναπαράγει αυτούσιες τις τουρκικές θέσεις, μετά «την 1η Ιουλίου δεν θα έχει κανέναν νόημα η συνέχιση των συνομιλιών», μετά δηλαδή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από την πλευρά του, ο Δ. Χριστόφιας, μιλώντας στο επενδυτικό φόρουμ Ρωσίας - Κύπρου εξέφρασε την προσδοκία οι ρωσικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο να επιδείξουν ενδιαφέρον ενόψει και του δεύτερου γύρου αδειοδότησης τεμαχίων της κυπριακής ΑΟΖ, και να εξετάσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στην Κύπρο.

Οπως ανέφερε ο Κύπριος Πρόεδρος, επιθυμεί να δώσει στις ρωσικές εταιρείες, που επιδιώκουν να αναπτύξουν δράση σε διεθνείς αγορές, έναν αξιόπιστο προορισμό, όντας αυτή τη στιγμή ένας «ασφαλής και αξιόπιστος εταίρος», στον οποίο μπορεί να βασιστεί η Ρωσία. Διαβεβαίωσε ακόμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ