Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Εκατοντάδες οι νεκροί από το κρύο

Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το κρύο τις τελευταίες δύο βδομάδες καθώς η Ευρώπη πλήττεται από δριμύ ψύχος μεν αλλά με τις υποδομές και την βαθιά καπιταλιστική κρίση σε Ανατολή και Δύση να ρημάζει τα λαϊκά στρώματα. Οχι τυχαία τα θύματα του κρύου είναι άστεγοι και φτωχοί. Πάνω από 140 άνθρωποι πέθαναν στην Ουκρανία, 65 στη Ρουμανία, 32 στη Βουλγαρία, 82 στην Πολωνία, 46 στη Ρωσία, 25 στην Τσεχία και δεκάδες άλλοι στις Βαλτικές χώρες, στη Σερβία και αλλού. Στη Γαλλία ήδη 11 άνθρωποι έχουν καταγραφεί νεκροί από το κρύο και στην Ιταλία 53. Το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού φαίνεται περίτρανα κυρίως στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες όπου οι νεκροί άστεγοι ...ανακαλύπτονται καθημερινά στους δρόμους καλυμμένοι από τα χιόνια.

Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους λόγω του χιονιού, ενώ δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω βλάβης της ηλεκτροδότησης.

Στο νότιο Κοσσυφοπέδιο μια χιονοστιβάδα καταπλάκωσε 11 ανθρώπους, οι 7 από τους οποίους βρέθηκαν νεκροί, ενώ χτες τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να εντοπίσουν ένα κοριτσάκι 5 ετών ζωντανό. Μέχρι που γράφονταν αυτές οι λέξεις συνεχίζονταν οι έρευνες για τους υπόλοιπους τρεις αγνοούμενους που παραμένουν παγιδευμένοι στα χιόνια.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία των πλοίων στο Δούναβη καθώς η επιφάνεια του ποταμού καλύφθηκε από πάγο στην Αυστρία, την Κροατία, την Ουγγαρία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ