Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κατάληψη της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου, όταν η διοίκηση του δήμου αρνήθηκε να αναγνωρίσει ακόμη και αυτό το αυταπόδεικτο γεγονός ότι δηλαδή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να τους δώσει σχετική γραπτή βεβαίωση ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την επιστροφή τους στην εργασία. Οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας, οι συμβάσεις των οποίων έληξαν τους τελευταίους μήνες, διεκδικούν επίσης και δεδουλευμένα περίπου 2 μηνών που τους οφείλει ο δήμος.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση. Στην αίθουσα παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω από το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Υπερασπίστηκε τις επιχειρήσεις

Νωρίτερα ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης εμφανίσθηκε προκλητικός απέναντι και στους εργαζόμενους της «COCA COLA» που πήραν το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης και ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα που πραγματοποιούν ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει σε βάρος τους η πολυεθνική. Θυμίζουμε ότι η «COCA COLA» έχει προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, απειλεί ότι θα βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στη Βουλγαρία και αρνείται να υπογράψει ΣΣΕ.

Ο Γ. Μπουτάρης ούτε λίγο ούτε πολύ, υιοθετώντας τα επιχειρήματα της τάξης του, των βιομηχάνων, είπε πως δικαιολογημένα οι επιχειρήσεις κλείνουν τα εργοστάσιά τους και φεύγουν από την Ελλάδα, διότι το κόστος εδώ είναι υψηλό.

Στη συνέχεια αποχώρησε για να μιλήσει σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ) και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με θέμα «Οικονομική Κρίση και Διακυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ