Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλαγές στην κομματική σύνθεση της Βουλής

Αλλαγές στην κομματική σύνθεση της Βουλής, προέκυψαν από τις προχτεσινές διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., μετά την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο. Οι κατ' ευφημισμόν «ανεξάρτητοι» βουλευτές, αφού καμιά στρατηγική διαφοροποίηση δεν έχουν από τα κόμματα και την πολιτική με την οποία εξελέγησαν και ακόμα υπηρετούν, φτάνουν τους 63. Μετά την ψηφοφορία, διαγράφηκαν από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 21 της ΝΔ και 2 του ΛΑ.Ο.Σ. Πλέον, το ΠΑΣΟΚ έχει 131 βουλευτές (από 153), η ΝΔ 62 (από 83) και ο ΛΑ.Ο.Σ. 14 (από 16).

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, το ΠΑΣΟΚ είχε 160 βουλευτές, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑ.Ο.Σ. 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ 13 (σήμερα έχει 9, μετά την αποχώρηση 4 της ΔΗΜΑΡ). Από το ΠΑΣΟΚ, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τέθηκαν προχτές οι Σπ. Κουβέλης, Γ. Αμοιρίδης, Α. Βαγενά (ορκίστηκε την ίδια μέρα στη θέση της Π. Ζούνη), Β. Παπανδρέου, Β. Τόγιας, Ο. Βουδούρης, Μ. Τσετίν, Γ. Μιχελογιαννάκης, Χ. Κατσούρας, Θ. Παραστρατίδης, Α. Αθανασιάδης και Λ. Κατσέλη. Επίσης, διαγράφηκαν επειδή απουσίαζαν από την ψηφοφορία οι Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Μ. Κυριακοπούλου, Χ. Καστανίδης, Κ. Τεκτονίδου, Η. Θεοδωρίδης και Α. Λαφαζάνης.

Από την ΚΟ της ΝΔ διαγράφηκαν οι Ε. Κουντουρά, Δ. Σταμάτης, Κ. Παπασιώζος, Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Μ. Τσίμας, Τ. Ιατρίδη, Α. Δεμερτζόπουλος, Κ. Μαρκόπουλος (κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Κ. Γκιουλέκας, Χ. Ζώης, Π. Μελάς, Σ. Γαληνός, Γ. Καρασμάνης, Θ. Λεονταρίδης, Ε. Βόζεμπερκ, Γ. Βαγιωνάς, Α. Καρυπίδης, Μ. Κόλλα - Τσαρουχά, Ζ. Τζηκαλάγιας. Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μ. Κεφαλογιάννης επειδή απείχε από την ψηφοφορία. Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ. τέθηκαν οι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης επειδή ψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ το κόμμα τους απείχε.

Υπενθυμίζεται ότι οι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, Ν. Ψαριανός, Ν. Τσούκαλης και Θ. Λεβέντης πήγαν στην ΔΗΜΑΡ, αλλά ο αριθμός τους δεν επαρκεί για να αναγνωριστούν σαν κοινοβουλευτική ομάδα (χρειάζονται τουλάχιστον 10). Το ίδιο ισχύει και για τους πρώην Νεοδημοκράτες Ν. Μπακογιάννη, Γ. Κοντογιάννη, Χ. Μαρκογιαννάκη και Κ. Αυγενάκη, που πήγαν στη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία επίσης δεν αναγνωρίζεται σαν κοινοβουλευτική ομάδα. Το προηγούμενο διάστημα, εκτός ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν και οι Γ. Δημαράς, Σ. Σακοράφα, Π. Κουρουπλής, Θ. Οικονόμου, Β. Παπαχρήστος, Μ. Αποστολάκη και Γ. Λιάνης. Από την ΝΔ οι Π. Καμμένος, Ε. Παπαδημητρίου και Σ. Χατζηγάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ