Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Αγνωστο πότε θα λειτουργήσει ξανά

Ενημέρωση του αρμόδιου υπουργείου στη βουλή μετά από αίτημα του ΚΚΕ

Στην εκτίμηση ότι ο σύγχρονος ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου Πύργου το οποίο πλημμύρισε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, το πιθανότερο είναι να χρειαστεί πλήρη αντικατάσταση προχώρησε χθες ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, ενημερώνοντας μετά από αίτημα των βουλευτών του ΚΚΕ την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οπως είπε, μέχρι τη Δευτέρα η Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομειακών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) θα επισκεφθεί το ίδρυμα για να εκδώσει την εκτίμησή της για το σύνολο των ζημιών και θα ακολουθήσουν οι περαιτέρω ενέργειες και για αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να δοθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Κατά τον υφυπουργό, η εκκένωση του νοσοκομείου και η μεταφορά των ασθενών σε όμορα ιδρύματα έγινε με ασφάλεια μέσα σε τέσσερις ώρες αφού δεν μπορούσε να λειτουργήσει καθώς όλος ο ηλεκτρολογικός και μηχανολογικός εξοπλισμός του νοσοκομείου στο δεύτερο υπόγειο είχε πλημμυρίσει.

Σήμερα, είπε, λειτουργούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και δύο εργαστήρια και μέχρι το τέλος της βδομάδας θα προστεθούν και άλλες λειτουργίες.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε να μάθει γιατί παρά τις ομόφωνες αποφάσεις φορέων κατασκευάστηκε το εν λόγω νοσοκομείο πάνω στο βάλτο και γιατί δεν το έχει παραλάβει ακόμα η ΔΕΠΑΝΟΜ. Επίσης, ποιος ήταν ο προϋπολογισμός και ποιο το τελικό κόστος κατασκευής του και το εάν θα υπάρξει αντιπλημμυρική μελέτη προκειμένου να μην επαναληφθούν οι πλημμύρες.

Ο βουλευτής είπε ότι δεν υπήρξε σχέδιο άμεσης εκκένωσης και ζήτησε να μάθει πότε το νοσοκομείο θα μπορέσει να κάνει βασική νοσηλεία.

Στην απάντησή του ο Μ. Τιμοσίδης είπε ότι το νοσοκομείο κακώς χτίστηκε στο βάλτο και ισχυρίστηκε ότι αυτό έγινε λόγω «τοποκιστικών αντιπαραθέσεων» παρά την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να χτιστεί σε άλλο ασφαλές μέρος. Ανέφερε δε ότι έχει γίνει ήδη με κάποιες παρατηρήσεις η οριστική παραλαβή του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ