Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
«Να μη χύσουν οι λαοί το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου»

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα των πολιτικών δυνάμεων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την κατάσταση στη Συρία, κατήγγειλε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει και καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη Συρία που αποτελεί ωμή παρέμβαση στις εξελίξεις μιας ανεξάρτητης χώρας. Για μία ακόμη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γίνεται προπομπός της ιμπεριαλιστικής βίας προετοιμάζοντας το έδαφος για επέμβαση στη Συρία. Αποτελεί πρόκληση να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των λαϊκών ελευθεριών το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων που στηρίζει το Ισραήλ και αρνείται στον παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα για κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, που τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στα κράτη μέλη της ΕΕ. Με απύθμενο θράσος βαφτίζουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες τον εξοπλισμό και τη στρατιωτική εκπαίδευση ένοπλων μισθοφόρων, το εμπόριο όπλων που γίνεται στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Καλλιεργούν πολεμικό κλίμα για να δικαιολογήσουν ανοικτή ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή από ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Χρησιμοποιούν τον ίδιο τρόπο όπως και στη Λιβύη, όπου το Ευρωκοινοβούλιο με την απαίτηση επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων άνοιξε το δρόμο για την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο ενάντια στο λιβυκό λαό.

Ο συριακός λαός, οι λαοί της περιοχής είναι οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα να λύσουν τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της χώρας τους και να αποφασίσουν για τις τύχες τους, με την πάλη τους ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ανατρέποντας τις ιμπεριαλιστικές μηχανορραφίες και επεμβάσεις.

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης εντείνει στο έπακρο τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για το μοίρασμα των αγορών, αυξάνει την επιθετικότητα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη για τους λαούς.. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται επείγουσα η ανάγκη για αποδέσμευση από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, με λαϊκή εξουσία για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι με το αίμα τους, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ