Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διαμορφώνει «κλίμα» κατά του Ιράν

Νέες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων ανά τον κόσμο περιμένουν, όπως ανακοίνωσαν, οι ισραηλινές αρχές

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν όλες οι ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό ενώ οδηγίες «να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και σε εγρήγορση» απευθύνουν οι ισραηλινές αρχές προς όλους τους υπηκόους τους που ταξιδεύουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ισραηλινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, το Τελ Αβίβ έχει συγκεντρώσει πληροφορίες που δείχνουν ότι είναι μάλλον δεδομένο ότι επίκεινται και άλλες επιθέσεις κατά ισραηλινών στόχων ανά τον κόσμο. Και εννοείται ότι για τις ισραηλινές αρχές πίσω από τις επιθέσεις αυτές θα κρύβονται «το Ιράν και η λιβανική οργάνωση "Χεζμπολλάχ"», άποψη που η ισραηλινή ηγεσία διατυπώνει με επιμονή από τις αρχές της βδομάδας μετά τις επιθέσεις στις ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στο Τμπίλιζι της Γεωργίας και στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Σε αυτό το κλίμα έδωσε συνέχεια και μια χτεσινή ανακοίνωση των αρχών της Ταϊλάνδης, οι οποίες υποστήριξαν ότι αναζητούν άλλους δύο Ιρανούς που εμπλέκονται στην υπόθεση σχεδιασμού επίθεσης κατά Ισραηλινών διπλωματών, ένα σχέδιο που οι ταϊλανδέζικες αρχές υποστηρίζουν ότι αποκάλυψαν μέσα από τις έρευνές τους. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της βδομάδας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε από ατύχημα στο διαμέρισμα που έμεναν, συνελήφθησαν τρεις Ιρανοί (ο ένας βαριά τραυματίας όταν εξερράγη η βόμβα που μετέφερε και ένας άλλος στη Μαλαισία όπου πρόλαβε να διαφύγει).

Στο ζήτημα αναφέρθηκε, την Πέμπτη το βράδυ, για πρώτη φορά και ο ηγέτης της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης «Χεζμπολλάχ». Ο σεΐκ Χασάν Νασράλαχ τόνισε ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις αυτές γιατί «δεν ασχολούμαστε με τέτοια μικροπράγματα». Η ομιλία Νασράλαχ έγινε μέσω βίντεο σε εκδήλωση για την 4η επέτειο από τη δολοφονία του στρατιωτικού εγκεφάλου της οργάνωσης Ιμάντ Μουγκχνίγια, στη Δαμασκό. Η οργάνωση επέρριψε την ευθύνη στην ισραηλινή Μοσάντ και όπως είπε ο Νασράλαχ «δεν έχει εγκαταλείψει την εκδίκηση που θα είναι πραγματικά ισχυρή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ