Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΣΟ
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Γραμματείας

Αύριο μέρα δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Τη διήμερη συνεδρίαση της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Γραφείου (EUROF) της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), που ολοκληρώθηκε χτες, Τρίτη, φιλοξένησε στην Αθήνα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στη Γραμματεία, εκτός από το ΠΑΜΕ, συμμετέχουν και οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: ΠΕΟ (Κύπρος), CGTP-IN (Πορτογαλία), LAB (Χώρα των Βάσκων), USB (Ιταλία), Left Block (Αυστρία), OSCMS (Τσεχία).

Η Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Γραφείου συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, τις αποφάσεις της ΕΕ, τις συνέπειες που θα έχουν στους εργαζόμενους και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, χαιρέτισε τους αγώνες του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα και τους αγώνες που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη (γενική απεργία στην Ιταλία στις 27 Γενάρη, γενική απεργία στις 29 Μάρτη στη Χώρα των Βάσκων κ.ά.). Ανέδειξε, δε, την ανάγκη να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων της Ευρώπης και προτάθηκαν πρακτικά μέτρα για την επιτυχία των κεντρικών κινητοποιήσεων της ΠΣΟ (8 Μάρτη για τις Γυναίκες εργαζόμενες, 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Εργαζόμενης Νεολαίας, Εργατική Πρωτομαγιά και Διεθνής Μέρα Δράσης της ΠΣΟ στις 3 του Οκτώβρη).

Αύριο η μέρα δράσης για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες

Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή μέρα δράσης, που κήρυξε η Διεθνής Οργάνωση Συνδικάτων στις Δημόσιες Υπηρεσίες της Ευρώπης (TUI- RS-S) της (ΠΣΟ) Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ καλούν όλα τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην Κεντρική, Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση (Δημόσιο και ΟΤΑ), αύριο, Πέμπτη 23 Φλεβάρη, να οργανώσουν συγκεντρώσεις και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς ενάντια στο ξεπούλημα των Δημόσιων Υπηρεσιών, ενάντια στην επίθεση στα δικαιώματά μας και τη ζωή μας. Επιπρόσθετα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της ΕΕ, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα για την υπεράσπιση των Δημόσιων Υπηρεσιών, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ