Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Ανάπτυξη» στα αποκαΐδια των εργατικών κατακτήσεων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είχε χτες ο Λ. Παπαδήμος

Φρούδες προσδοκίες περί «ανάκαμψης της οικονομίας», από την οποία μάλιστα θα ωφεληθεί ο ίδιος, πουλάει στο λαό το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης. Τη νέα επίθεση για την πτώχευση του λαού, με την επιβολή των μέτρων του μνημονίου, οι κυβερνώντες και τα κόμματα της άρχουσας τάξης προσπαθούν να την εμφανίσουν σαν «αναγκαία προϋπόθεση» για να περάσει σε φάση «ανάπτυξης» η ελληνική οικονομία.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, ισχυρίστηκε ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν, και αυτές που πρόκειται να ληφθούν, θα διαμορφώσουν συνθήκες οι οποίες θα συντελέσουν στην ανάπτυξη και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», αφού πρώτα υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα του μνημονίου που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Τον ίδιο σκοπό ήρθε να υπηρετήσει και η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόιερ, ο οποίος εμφανίζεται υπέρμαχος ενός «σχεδίου Μάρσαλ» για την Ελλάδα, το οποίο, όπως σημειώνει, θα εφαρμοστεί παράλληλα με το «πρόγραμμα λιτότητας»!

Τα διάφορα «σχέδια Μάρσαλ» και τα νέα δάνεια δε συνδέονται με τα συμφέροντα του λαού, αλλά με την εξασφάλιση επιδοτήσεων και καλύτερων όρων για το μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να περάσει σε νέα φάση κερδοφορίας. Το μόνο σίγουρο για το λαό είναι ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική, θα περάσει πάνω από την ισοπέδωση μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων και θα βασιστεί στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους κεφαλαιοκράτες.

Η δημιουργία αυτού του κάλπικου για το λαό κλίματος συνδέεται και με τους σχεδιασμούς των αστικών κομμάτων για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες στα τέλη Απρίλη ή στις αρχές Μάη. «Η κυβέρνηση αυτή συγκροτήθηκε για να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση. Αυτό έχει έναν χρονικό ορίζοντα. Τώρα, αν υπάρχει θέμα παράτασης, αυτό δεν είναι θέμα αυτής της κυβέρνησης. Είναι των κομμάτων που την απαρτίζουν. Δηλαδή, θα είναι μια νέα συμφωνία», δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χτες και με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου απορρίφθηκε και επίσημα το αίτημα του Π. Γερουλάνου να παραιτηθεί, μετά τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ