Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Να φύγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Χιλιάδες λαού, συμμετείχαν και χτες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης και απαίτησαν να φύγει τώρα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η κυβέρνηση του εγκλήματος και η τρόικα, διαδήλωσαν πως μόνο με αγώνα ταξικό, μαζικό και ανυποχώρητο θα μπει τέρμα στη βαρβαρότητα θα ανατραπεί η εξουσία των πλουτοκρατών.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, αντάμωσαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου, κάτω από τα πανό και τα λάβαρα, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, των Λαϊκών Επιτροπών που δρουν στις γειτονιές. Διαδήλωσαν κάτω τα χέρια από τις συμβάσεις, κάτω τα μνημόνια και απαίτησαν αυξήσεις τώρα σε μισθούς και συντάξεις. Οι εργάτες της Χημικής Βιομηχανίας καλούσαν σε «ταξικό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των κερδών», «όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία», διαδήλωναν οι εργάτες πίσω από τα πανό των λαϊκών επιτροπών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Γιάννης Δελής, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, σημείωνε: «Τώρα ο ταξικός αγώνας πρέπει να γίνει πιο ισχυρός πιο επιθετικός. Τώρα που οι πλουτοκράτες πανηγυρίζουν μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό, γιατί τσακίζουν τις συντάξεις, γιατί μετατρέπουν την Υγεία και την Παιδεία σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα. Πανηγυρίζουν γιατί θαρρούν πως ξεμπέρδεψαν με τις ΣΣΕ και πέφτουν σαν τα τσακάλια πάνω στις κατακτήσεις των εργατών. Οι μεγάλες μάχες, οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας. Απαιτούν προετοιμασία και οργάνωση. Για να μην περάσουν τα μέτρα να μην περάσει κλίμα παραίτησης και φόβου».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να ακουστεί πιο δυνατά το σάλπισμα ξεσηκωμού, για να πάρουν κουράγιο κι άλλοι εργάτες και υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι. Να κατανοήσουν πως είναι οι πολλοί και έχουν τη δύναμη να επιβάλουν ριζικές αλλαγές σε όφελός τους, με οικονομία λαϊκή και την εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Κατερίνη, Σέρρες, Εδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα, Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, οι μαχητικές πορείες κατευθύνθηκαν έξω από τα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ Μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ». Στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν μέσα και με τις ντουντούκες κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, να μην υπογράψουν τις συμβάσεις για μειώσεις των μισθών τους, μαζί με το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την αγωνιστική απάντησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ