Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλασάρει «ανάπτυξη» με νέα φιλομονοπωλιακά μέτρα

Προσκλητήριο για επιστροφή των διαγραμμένων, αν ψηφίσουν τους «εφαρμοστικούς»

Υποσχέσεις για ανάκαμψη της οικονομίας μετά από τρία έως πέντε χρόνια, που προϋποθέτει την πλήρη εφαρμογή του νέου μνημονίου, δηλαδή την άγρια σφαγή του λαού, πουλάει ο Α. Σαμαράς, ενόψει και των εκλογών. Το παραμύθι της μελλοντικής ανάπτυξης, όπως φάνηκε από τη χτεσινή εισήγηση του προέδρου της ΝΔ στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, θα είναι το «χαρτί» που θα παίξει η ηγεσία της ΝΔ προεκλογικά, αποσιωπώντας ότι η ανάπτυξη αυτή, αν και όποτε έλθει, δε θα εξαλείψει τις συνέπειες της κρίσης και θα πατάει στα ερείπια των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων και την εξαθλίωση του λαού.

Προκειμένου να θολώσει τα νερά και να μη φανεί ότι η ανάπτυξη που επαγγέλλεται έχει για καύσιμο τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, ο Α. Σαμαράς επιχείρησε να εμφανίσει ως πυλώνες της την έκδοση των ευρωομολόγων -για τα οποία μάλιστα εκτίμησε ότι «είναι εξαιρετικά πιθανόν να γίνουν μέσα στον επόμενο χρόνο» -, μέτρα όπως αυτά που προτείνουν με επιστολή τους δώδεκα πρωθυπουργοί κρατών - μελών της ΕΕ, που δεν είναι παρά επιπρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, καθώς και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας και την αξιοποίηση της ΑΟΖ.

Ειδικά για το τελευταίο, είπε ότι αποτέλεσε αντικείμενο των συνομιλιών που είχε στη Λευκωσία στις αρχές της βδομάδας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στο θέμα αυτό θέλει να «δημιουργήσουμε μια στενή στρατηγική σύζευξη, που θα επεκτείνεται και πέραν της Κύπρου». Ο ίδιος επικρότησε εκ νέου την απόφαση του Γιούρογκρουπ, ισχυριζόμενος ότι χάρη σε αυτή «αποφύγαμε τα χειρότερα, την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», ενώ επικαλέστηκε μια σειρά από ανύπαρκτες ή εικονικές «μεγάλες διαφορές» (!) μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, που δικαιολογούν τάχα την υπερψήφιση του δεύτερου από τη ΝΔ.

Παράλληλα, ζήτησε εκλογές «για να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα», ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου, για τα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί και ενυπόγραφα έναντι της τρόικας. Προκειμένου, τέλος, να δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης, δε δίστασε να απευθύνει προσκλητήριο ακόμα και στους 21 βουλευτές που διέγραψε πριν δέκα μέρες, εφόσον υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους. «Θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ' όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την παράταξη», τόνισε, κηρύσσοντας «πανστρατιά ενόψει των εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ