Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009
Αλλη μια Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου

«Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ στην πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότησή της

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΔΗΜ.ΑΡ., υπερψηφίστηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση με το δημόσιο έλλειμμα του 2009 και τις καταγγελίες για το φούσκωμα των στοιχείων του. Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στη Βουλή προκειμένου, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, να εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του τότε οικονομικού επιτελείου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ.

Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι είναι αποπροσανατολισμός να ισχυρίζεται κάποιος ότι τα «μαγειρεμένα» στατιστικά στοιχεία οδήγησαν στο μνημόνιο, αφού η αλήθεια είναι πως το μνημόνιο ήταν στρατηγική επιλογή για την εξυπηρέτηση των καπιταλιστών μέσα στην παρούσα κρίση. Τόσο το ΠΑΣΟΚ, είπε, όσο και η ΝΔ, θέλουν να οδηγήσουν την υπόθεση με τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 σε μια άγονη αντιπαράθεση για να τονώσουν τον κομματικό πατριωτισμό των μελών τους και να αποπροσανατολίσουν και να εξαπατήσουν το λαό.

Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι όλα τα χρόνια και με τις δύο κυβερνήσεις, τα στατιστικά στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Γιούροστατ ήταν και είναι ιδεολογικά προσαρμοσμένα, και η διαστρέβλωσή τους υπακούει σε ιδιοτελή και ταξικά κριτήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε, είναι η μέτρηση της ανεργίας, όπου όταν κάποιος εργαστεί έστω και μία ώρα την εβδομάδα, για την ΕΛΣΤΑΤ και τη Γιουροστάτ δεν θεωρείται άνεργος, αλλά εργαζόμενος...

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, στην ομιλία του υπενθύμισε ότι η εμπειρία από τις προηγούμενες Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής δείχνει ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Τόσο το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, όσο και η ΝΔ, βλέπουν τις Εξεταστικές Επιτροπές σαν «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και τόνισε ότι τα δύο κόμματα πρέπει να απαντήσουν πόσοι πολιτικοί, έστω και για τα μάτια του κόσμου, έχουν παραπεμφθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η ΝΔ δεν στήριξε την πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής και ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ