Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
Εργαλείο εκποίησης για τη δημόσια περιουσία

Τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο ξεπούλημα των πάντων, ανέδειξε χτες με δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τράπεζας, Β. Χόιερ, που βρέθηκε στην Ελλάδα για την ημερίδα της τράπεζας με θέμα την κλιματική αλλαγή και το ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Ελληνας υπουργός υποδέχτηκε με «μεγάλη χαρά», όπως είπε, τον επικεφαλής της ΕΤΕπ, καθώς «το ΥΠΕΚΑ έχει μία σειρά από πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες, σε πολλές από τις οποίες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα παίξει κρίσιμο ρόλο».

Ο υπουργός ήταν αναλυτικότατος, στη συνέχεια, σχετικά με την εμπλοκή της ΕΤΕπ στις ιδιωτικοποιήσεις: «Ενδεικτικά, η αξιοποίηση της παλιάς έκτασης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, το Πρόγραμμα "Ηλιος" για την εξαγωγή ενέργειας από τον ήλιο στις βόρειες χώρες, οι αποκρατικοποιήσεις στο φυσικό αέριο, των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και των ΕΛΠΕ, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στα ενεργειακά δίκτυα της χώρας, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο Κτηματολόγιο, όπως και οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμάτων. Ολοι αυτοί είναι τομείς σε πολλούς από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μπορεί να μας στηρίξει γιατί είναι κομβικός ο ρόλος της τα επόμενα χρόνια για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τα παραπάνω, με περισσότερα λόγια, και στην εκδήλωση της ΕΤΕπ για την κλιματική αλλαγή, ενώ έφτασε στο σημείο να πει, σχετικά με το θέμα: «Να γίνει απολύτως σαφές πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μπορεί να είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό project της χώρας, και ως τέτοιο να το χρησιμοποιήσουμε και ως τέτοιο να το σχεδιάσουμε και ως τέτοιο να το προωθήσουμε». Η τοποθέτησή του ήταν ενδεικτική των γενικότερων τοποθετήσεων επιχειρηματιών και εκπροσώπων φορέων στην εκδήλωση, όπου τα πάντα αναγορεύονται στο κέρδος, όπως η ανάπτυξη χρήσιμων ενεργειακών τεχνολογιών, καθώς και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ