Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΚΕ
Θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του ΙΚΥ;

Με αφορμή τις κενές θέσεις υποτροφιών που έχουν δημιουργηθεί μετά τον τελευταίο διαγωνισμό του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Παναγιώτης Κοσιώνης, με την οποία ζητούν να αναλάβει το υπουργείο τις ευθύνες του για τη λειτουργία του Ιδρύματος.

Μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό του 2000, που πραγματοποιήθηκε από το ΙΚΥ, έμειναν κενές θέσεις υποτρόφων, καθώς σε κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες δεν υπήρξαν επιτυχόντες. Πάγια τακτική του ΙΚΥ σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η κάλυψη των κενών θέσεων από τους επιλαχόντες άλλων, συγγενών ειδικοτήτων.

Ομως, όπως επισημαίνει και το κείμενο της Ερώτησης, η διοίκηση του Ιδρύματος αποφάσισε πέρσι «να μη συνεχίσει αυτήν την τακτική, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων. Το υπουργείο καλεί το Ιδρυμα να αναζητήσει σε άλλες πηγές τη λύση των προβλημάτων του. Κι οι επιλαχόντες λίγο καιρό πριν το νέο διαγωνισμό του ΙΚΥ, ακόμη περιμένουν μια λύση, αλλά αυτή δε φαίνεται να έρχεται από πουθενά».

Σχετικά μ' αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας αν θα αναλάβει το υπουργείο την ευθύνη του για τη λειτουργία του κρατικού αυτού Ιδρύματος, εξασφαλίζοντας άμεσα, ίσως και με έκτακτη χρηματοδότηση, ότι οι δαπάνες των υποτροφιών θα υπηρετούν το σκοπό τους κι οι επιλαχόντες, επιτέλους, δε θα εμπαίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ