Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΚΣ
«Θα ξαναπάμε στο υπουργείο με χιλιάδες σπουδαστές»

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση φανέρωσε στη συνάντησή της με το ΚΣ της ΕΣΕΕ ότι κοροϊδεύει συνειδητά τους σπουδαστές», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Πανσπουδαστική Κίνηση ΣυνεργασίαςΤΕΙ και τονίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «ανωτατοποίηση», ενώ είναι ξεκάθαρη και ολοφάνερη η υποβάθμιση του πτυχίου των σπουδαστών των ΤΕΙ.

«Για άλλη μια φορά δεν απάντησε στο πώς εννοεί τα ΤΕΙ "ανώτατα"», εξηγεί η ΠΚΣ, αφού τα ΤΕΙ παραμένουν ΤΕΙ, η διάκριση ΑΕΙ - ΤΕΙ συντηρείται, πτυχία - μαϊμού διαφόρων κολεγίων ισοτιμούνται με τα πτυχία των ΤΕΙ και των ΑΕΙ, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι παλιά και νέα πτυχία είναι ισότιμα, ενώ «δεν μπήκε καν στον κόπο να αντικρούσει το ότι τα επαγγελματικά μας δικαιώματα είναι τα ίδια».

Οσο για τα μεταπτυχιακά, η ΠΚΣ αναφέρει ότι ο υπουργός αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τα δίδακτρα και τις απαγορευτικές εισαγωγικές εξετάσεις 12 ή και περισσότερων μαθημάτων.

«Δεν μπορεί πια να κοροϊδεύει κανέναν η κυβέρνηση, προσκαλώντας στο τραπέζι του "δήθεν διαλόγου" για τα μάτια του κόσμου την ΕΣΕΕ», λέει η ΠΚΣ, καταγγέλλοντας ότι η πλειοψηφία της ΕΣΕΕ (παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) πριν τις γενικές συνελεύσεις των ίδιων των σπουδαστών, πήρε κοινή απόφαση υπεράσπισης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, καπελώνοντας τους ίδιους τους σπουδαστές.

Η ΠΚΣ προειδοποιεί την κυβέρνηση: «Θα ξαναπάμε στο υπουργείο κι αυτή τη φορά δε θα είμαστε μόνοι μας. Θα έχουμε μαζί μας χιλιάδες σπουδαστές, που δε συναινούν με την κατηφόρα της αξίας του πτυχίου τους, που αποφάσισαν οι ίδιοι να διεκδικήσουν Ενιαία Ανώτατη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση. Ο λόγος τώρα στις γενικές συνελεύσεις, ο λόγος στους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ