Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
«Ζυμώνονται» οι θέσεις για το ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό και η πολιτική επικαιρότητα απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού. Σε ό,τι αφορά στο πρώτο θέμα, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και αμέσως μετά αναμένεται η δημοσιοποίηση των θέσεων του ΣΥΝ για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και η συγκεκριμενοποίηση της στάσης που θα τηρήσει στην επερχόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα.

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της επικαιρότητας, ο ΣΥΝ θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις και ημερίδες για τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα Βαλκανικά κ.ά. Επίσης, αύριο Τετάρτη ο Ν. Κωνσταντόπουλος θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, από τον οποίο θα ζητήσει να προχωρήσει με πρωτοβουλία της Ελλάδας η επίλυση του ζητήματος που αφορά στην ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και να επανεξεταστεί το ΠΔ για τη «γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», μιας και «ο όρος "γενοκτονία" είναι ανιστόρητος, αντιεπιστημονικός και δημιουργεί όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Κατά τ' άλλα έντονη δυσαρέσκεια και έκπληξη διατύπωναν χτες στελέχη του ΣΥΝ για τη μη αντίδραση της Μαρίας Δαμανάκη στο γεγονός ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ την εμφανίζουν ως πολύφερνη νύφη, παρότι είναι βουλευτής του Συνασπισμού. Αφορμή στάθηκαν τα λόγια του συμβούλου του πρωθυπουργού Γ. Πανταγιά για τη Μαρία Δαμανάκη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της τελευταίας στο Βόλο, την περασμένη Παρασκευή, όπου της ευχήθηκε η «επιστροφή της να είναι η απαρχή ενός μεγάλου, περιπετειώδους και συναρπαστικού ταξιδιού που θα έχει όλους εμάς συνταξιδευτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ