Τρίτη 20 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΤΣΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ
Το πεδίο βολής σπέρνει τον τρόμο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής της Ατσικής Λήμνου, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η λειτουργία του πεδίου βολής βαρέων όπλων και της εγκληματικής αδιαφορίας, με την οποία αντιμετωπίζονται από το υπουργείου Αμυνας. Τα τελευταία χρόνια, είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους της Λήμνου ότι έχει ξεσπάσει ένας «ακήρυχτος πόλεμος» μεταξύ των κατοίκων της περιοχής Ατσικής και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, γύρω από τη λειτουργία του πεδίου βολής βαρέων όπλων στην περιοχή «Φαρακλά» Ατσικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και δικαιολογημένα αντιδρούν στη λειτουργία του εν λόγω πεδίου βολής, που επιδρά αρνητικά στις αγροτικές εργασίες τους, στον τουρισμό και στη ζωή τους, γενικότερα. Από την άλλη, οι παράγοντες του υπουργείου Αμυνας και της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, ενώ κορόιδεψαν προεκλογικά τους κατοίκους της περιοχής, ότι, δήθεν, θα λυθεί το πρόβλημά τους, με προφανή σκοπό την υφαρπαγή των ψήφων τους, τώρα εμφανίζονται αμετάκλητοι στη λειτουργία του πεδίου βολής, δείχνοντας χαρακτηριστική αδιαφορία και αναλγησία στο πρόβλημα των κατοίκων, μετά, μάλιστα, και τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό μιας Τσιγγάνας, στα χέρια της οποίας εξερράγη μηχανισμός άσκαστου βλήματος.

Τις τελευταίες μέρες, αγρότες της Ατσικής διαμαρτυρήθηκαν δημόσια από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι βρίσκουν συνέχεια στα χωράφια όπου εργάζονται άσκαστα βλήματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την ίδια τους τη ζωή. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι υπεύθυνοι δεν προβαίνουν στην έγκαιρη και σωστή περισυλλογή όλων των άσκαστων βλημάτων που βρίσκονται μετά τις βολές, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν διασκορπισμένα στα χωράφια τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο αγρότης Αργύρης Χαρκότσικας κατήγγειλε ότι στο χωράφι που εργαζόταν βρήκε δύο άσκαστα βλήματα. Ειδοποίησε την αστυνομία, με σκοπό αυτή να παρέμβει στην τοπική στρατιωτική διοίκηση για την περισυλλογή τους. Ομως, παρ' όλα αυτά, τα βλήματα ακόμα παραμένουν στο χωράφι του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ