Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Διαρκές κυνηγητό των μεταναστών

Συνεχίζονται καθημερινά τα πογκρόμ από τις δυνάμεις καταστολής στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας εναντίον μεταναστών που πασχίζουν να φύγουν από τη χώρα αναζητώντας την τύχη τους αλλού στην ΕΕ.

Τις τελευταίες 48 ώρες λιμενικοί συνέλαβαν στην Πάτρα τέσσερις αλλοδαπούς καθότι μετέφεραν 30χρονη αλλοδαπή μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, η οποία δείχνοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, προσπάθησε να βγει από τη χώρα. Επίσης, συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος βοηθούσε 42χρονη μετανάστρια που με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου επεδίωξε παράνομη έξοδο από την Ελλαδα. Πάλι στην Πάτρα συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να φύγει.

Στη δε Ηγουμενίτσα, λιμενικοί συνέλαβαν δυο 26χρονους αλλοδαπούς διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν «παράνομα» στην Ιταλία. Ακόμα, συνέλαβαν αλλοδαπό οδηγό οχήματος, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για δύο αλλοδαπές, με σκοπό να τις βγάλει «παράνομα» στην Ιταλία. Και αυτές συνελήφθησαν.

Συγκυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου εντείνουν την καταστολή στα σύνορα για να εμποδίσουν (με αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους) την είσοδο προσφύγων του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, εντείνουν καταστολή και αστυνομοκρατία και στο εσωτερικό της χώρας, κυνηγώντας, συλλαμβάνοντας, φυλακίζοντας, αναγκάζοντας να ζουν σε συνθήκες ημιπαρανομίας - μισονομιμότητας, δίχως πολιτικά, κοινωνικά, εργασιακά δικαιώματα, όσους μετανάστες κατάφεραν να μπουν.

Στο μεταξύ, σε απέλαση (αεροπορικώς από το «Ελ. Βενιζέλος») άλλων 105 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους προχώρησε το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ανάμεσά τους 25 από το Μπαγκλαντές, 46 από το Πακιστάν, 25 από το Αφγανιστάν. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις «επιστροφής» για «παράνομη είσοδο» στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ