Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φερετζές ενότητας με το... αζημίωτο

Το προσωπείο της ενότητας στον αγροτικό συνδικαλισμό φόρεσαν οι επικεφαλής της ΓΕΣΑΣΕ (Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας), της ΠΕΝΑ (Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών), η εμφανιζόμενη ως Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και η λεγόμενη Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών.

Προχτές το απόγευμα έγινε μια συνάντηση μεταξύ τους, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, που στην ουσία ήταν μια συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Και όπως έγινε γνωστό οι συναντήσεις τους θα συνεχιστούν, ενώ συστάθηκε και σχετική επιτροπή. Ο στόχος βέβαια δεν είναι, όπως θέλουν να εμφανίσουν, η ενότητα του αγροτικού κινήματος, αλλά στη θέση της απαξιωμένης στα μάτια της αγροτιάς ΓΕΣΑΣΕ να στηθεί άλλη μια οργάνωση, που πάλι θα αρέσκεται στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και θα αποτελεί καλό συνομιλητή με την κυβέρνηση και την ΕΕ. Και όπως επίσης φαίνεται είναι πολλά τα λεφτά... της ενότητας, αφού στο νόμο 4015/11 προβλέπεται επιχορήγηση μέσω ΕΛΓΑ, που μπορεί να φτάσει το 1.000.000 ευρώ το χρόνο!

Ομως αν τελικά προκύψει μια νέα στα χαρτιά πρασινοπράσινη ή πρασινογάλαζη αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση, που θα λειτουργεί ως «πέμπτη Φάλαγγα» του κινήματος, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι διοικούντες της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε όφελος της αγροτιάς. Οι κύριοι αυτοί θα «τσιμπάνε» το εκατομμύριο κάθε χρόνο και θα συνεχίζουν τον υπονομευτικό τους ρόλο στις αγροτικές κινητοποιήσεις και να παρουσιάζονται ως δήθεν εκπρόσωποι των αγροτών. Θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που θα βάζουν πλάτη για να περνάνε όλα τα ολέθρια μέτρα της ΚΑΠ, της ΕΕ και των κυβερνώντων, σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Ο μόνος δρόμος για τη φτωχομεσαία αγροτιά είναι ενότητα και συστράτευση μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΥ σε κοινό μέτωπο πάλης με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή της ακολουθούμενης αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής και την εφαρμογή μια άλλης πολιτικής. Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη, που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση των μικροπαραγωγών και τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για τις καταδίκες 86 αγροτών (2013-11-07 00:00:00.0)
Ο σύμμαχος της αγροτιάς (2010-10-12 00:00:00.0)
Αντιαγροτικές σφραγίδες με τα λεφτά των αγροτών! (2010-09-03 00:00:00.0)
Απαιτεί υποταγμένο αγροτικό κίνημα (2010-01-24 00:00:00.0)
Νόθοι με τα όλα τους! (2000-02-22 00:00:00.0)
Οχι στο νόθο συνέδριο (1995-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ