Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στην κατασκευή του έργου

Με την προστασία των ΜΑΤ ξεκίνησαν χτες το πρωί οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, για να διακοπούν και πάλι κάτω από τη δυναμική παρέμβαση των κατοίκων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στην κατασκευή του. Οι κάτοικοι, εδώ και ένα μήνα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου, απαιτώντας να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής του ΣΜΑ στην περιοχή της Ευκαρπίας και το έργο να υλοποιηθεί σε άλλο χώρο, μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Χτες το πρωί, ο εργολάβος κατασκευαστής μπήκε με την προστασία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ και ξεκίνησε τις εργασίες. Αμέσως, η ομάδα περιφρούρησης κινητοποίησε φορείς και κατοίκους, οι οποίοι έσπευσαν μαζικά. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας.

Τελικά, οι κάτοικοι κατάφεραν και πάλι τη διακοπή των εργασιών. Συνεχίζουν την κατάληψη του χώρου και σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι προγραμματίζουν κατάληψη της περιφερειακής οδού στο ύψος της Ευκαρπίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ