Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μεθοδεύει ιδιωτικοποίηση του Κτηματολογίου

Η κυβέρνηση μεθοδεύει και την ιδιωτικοποίηση της σύνταξης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει ακόμη πιο ακριβά τις υπηρεσίες του. Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως διερευνάται η συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ο οποίος θα βάλει την τεχνογνωσία για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του έργου, ενώ θα αποκομίζει το κέρδος του από τις εμπορικές δραστηριότητες (έκδοση βεβαιώσεων για μεταβιβάσεις ακινήτων, πώληση κτηματογραφικών πληροφοριών κ.ά.).

Ο υπουργός δήλωσε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών με συμβάσεις τύπου ΣΔΙΤ στα έργα υποδομών είναι απαραίτητη για τη γρήγορη εκτέλεσή τους, φέρνοντας ως παράδειγμα τις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, που όπως είναι γνωστό έχουν κολλήσει εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή ο λαός πληρώνει πανάκριβα διόδια! Πάντως, ο υπουργός ανάφερε πως η συμμετοχή των ιδιωτών στο Κτηματολόγιο θα αποφασιστεί από την επόμενη κυβέρνηση. Το ίδιο θα γίνει και με νομοσχέδιο που έχει ήδη ετοιμαστεί για την επιτάχυνση του έργου, το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει την υποχρέωση στις δημόσιες υπηρεσίες να υποβάλλουν και αυτές δήλωση ιδιοκτησίας, με συνέπεια να καταργείται εντελώς το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου για την ακίνητη περιουσία.

Ο υπουργός δήλωσε τέλος ότι στόχος είναι το Κτηματολόγιο να έχει ολοκληρωθεί ως το 2020 και γι' αυτό επισπεύδεται η προκήρυξη των μελετών για την κτηματογράφηση των τελευταίων 86 εκατ. στρεμμάτων που θα γίνει εντός του 2012, ενώ στο τέλος του 2011 είχαν προκηρυχθεί οι μελέτες για 34,7 εκατ. στρέμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ