Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πέτυχαν επανασύνδεση νερού σε τρεις λαϊκές οικογένειες

Το νερό κόπηκε με απόφαση της διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρισης Υδρευσης - Αποχέτευσης

Με μια δυναμική παρέμβαση στη διοίκηση της ΔΕΥΑ Πάτρας, προχτές το πρωί, μέλη των αντιπροσωπειών των συνδικάτων Οικοδόμων, Μετάλλου, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών, Φαρμακοϋπαλλήλων, «Φριγκοκλάς», «Κόκα - Κόλα», Τροφίμων - Ποτών, πέτυχαν την άμεση επανασύνδεση της παροχής του νερού σε τρεις οικογένειες.

Ταυτόχρονα, απαίτησαν να μην ξανακοπεί ποτέ η παροχή του νερού για κανέναν άνεργο ή εργαζόμενο, με αφορμή τη διακοπή της παροχής νερού σε δύο άνεργες οικογένειες και σε μια οικογένεια που ο πατέρας περιμένει να πάρει τη σύνταξή του εδώ και 15 μήνες, επειδή δεν κατάφεραν να πληρώσουν το σχετικό λογαριασμό.

Το θέμα έφεραν προχθές το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο, σε προ ημερησίας διάταξη, με τη μορφή του κατεπείγοντος οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Πάτρας. Οι σύμβουλοι τόνισαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να πάρει μια και μοναδική απόφαση, να μην επιτρέψει στη Δημοτική Αρχή (ΣΥΝ - ΔΗΜ.ΑΡ. και στελέχη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), να κόψει το νερό πάλι, σε οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει ενώ η τελευταία την απέρριψε και δικαιολογήθηκε πως η παροχή νερού είναι ανταποδοτικό τέλος και είναι παράνομη η μη πληρωμή του.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την πολιτική της διακοπής του νερού σε συμπολίτες μας, που για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με την ΔΕΗ. Ενα αγαθό όπως είναι το νερό το στερούν από ανθρώπους που η συγκυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο, τους έστειλε στην ανεργία και την ανέχεια. Η Δημοτική Αρχή, που στηρίζεται και από τις λαλίστατες κατά τα άλλα δυνάμεις του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπό της, αφήνει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, χωρίς νερό, χωρίς δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ