Παρασκευή 2 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επίδειξη πυγμής για υλοποίηση των άγριων μέτρων

Τα διαπιστευτήρια του ικανού διαχειριστή της ίδιας βάρβαρης πολιτικής, περιφέρει στην ΕΕ ο Αντ. Σαμαράς

Οι δεσμεύσεις Σαμαρά στη ντόπια και ευρωενωσιακή πλουτοκρατία, επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ αποτελεί εναλλακτική λύση για το κεφάλαιο, όχι για το λαό, που πρέπει να τη συντρίψει, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα

Eurokinissi

Οι δεσμεύσεις Σαμαρά στη ντόπια και ευρωενωσιακή πλουτοκρατία, επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ αποτελεί εναλλακτική λύση για το κεφάλαιο, όχι για το λαό, που πρέπει να τη συντρίψει, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα
Επίδειξη αποφασιστικότητας, στην κατεύθυνση της υλοποίησης των άγριων μέτρων που έχουν αποφασιστεί από συγκυβέρνηση και τρόικα, έκανε από τις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς, επιδιώκοντας να καταξιωθεί στα μάτια των εταίρων και συμμάχων του ως άξιος διαχειριστής της στρατηγικής της πλουτοκρατίας.

Στις επαφές που είχε με τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζ. Κλοντ Γιούνκερ και την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου που έχουν ψηφιστεί, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να συμβάλει στην επιτάχυνση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών, που θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μονοπωλίων.

Αυτό ήταν το μήνυμα που διαπερνούσε τις δηλώσεις που έκανε πριν και μετά τη συνεδρίαση του ΕΛΚ. «Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ταυτόσημη ήταν και η δήλωση που έκανε μετά το πέρας της συνεδρίασης: «Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ' ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη: Πρώτον, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε και, δεύτερον, να λάβουμε άμεσα μέτρα για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν διευκρίνισε ποια είναι τα μέτρα που θα φέρουν τάχα «την ανάκαμψη και την ανάπτυξη», αλλά πρόκειται για συμπληρωματικά μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, απαλλαγής των κερδών τους από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ιδιωτικοποίησης των πάντων και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Προκειμένου να νομιμοποιήσει προπαγανδιστικά την υλοποίησή τους, υποστήριξε ότι χωρίς αυτά τα μέτρα «ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο».

Κατά τα λοιπά, ανέφερε ότι στις συνομιλίες που είχε, συζητήθηκαν οι γνωστές «αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», όπως η ενεργοποίηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η δημιουργία ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας, η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και η απεμπλοκή των μεγάλων έργων υποδομής, όλα για την εξασφάλιση υποδομών και νέων επιδοτήσεων για το κεφάλαιο.

Ο Αντ. Σαμαράς δεν είπε βέβαια λέξη για τις προκλητικές δηλώσεις και τον εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ Ζ. Κλοντ Γιούνκερ, ενώ σκόπιμα γενικόλογη ήταν η αναφορά που έκανε στο ζήτημα των εκλογών, που θεωρείται βέβαιο ότι συζητήθηκε στις συνομιλίες του με τους ηγέτες της ΕΕ. «Την ελπίδα θα φέρουν οι εκλογές που έρχονται», περιορίστηκε να πει στο τέλος της δήλωσής του.

Ο καημός του επιτελείου του προέδρου της ΝΔ ήταν να αξιοποιήσει τις επαφές που είχε ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες για να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι «αλλάζει το κλίμα» μεταξύ των ηγετών του ΕΛΚ, που πλέον τον αποδέχονται ως αυριανό πρωθυπουργό. «Νομίζω ότι αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη και για την Ελλάδα και για τη ΝΔ. Νομίζω ότι ο Α. Σαμαράς αντιμετωπίζεται από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους όλο και περισσότερο ως ο αυριανός πρωθυπουργός, ως ο άνθρωπος που θα κληθεί να συνομιλεί μαζί τους για τις τύχες της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά (στην ΝΕΤ) ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ