Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΑΡ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Πιέζουν να προωθηθεί το επικίνδυνο ναρκωνομοσχέδιο

Με πρωτοστάτη τη Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη επιχειρείται να «ξεπαγώσει» η διαδικασία για την ψήφιση του απαράδεκτου και επικίνδυνου νομοσχεδίου που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και αποθεώνει τη λογική της «ναρκωκουλτούρας».

Οπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί ήδη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, αλλά μετά από τις έντονες αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν την ψήφισή του, έχει προσωρινά «παγώσει» η εισαγωγή του στην Ολομέλεια.

Στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλης έθεσε το θέμα του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά ζητώντας την άμεση ψήφισή του, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου να δηλώνει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να προωθηθεί η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο Ν. Τσούκαλης έσπευσε στην αρχή της ομιλίας του να τονίσει: «Εισαγωγικά θα ήθελα να κάνω μια δήλωση τόσο δική μου όσο και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Θα θέλαμε να δηλώσουμε την απογοήτευσή μας και την απαρέσκειά μας στο γεγονός ότι δυστυχώς ενδοκυβερνητικοί συσχετισμοί και ισορροπίες ουσιαστικά έχουν αποτρέψει το Ελληνικό Κοινοβούλιο να τοποθετηθεί στο κρίσιμο για μας θέμα του κώδικα περί ναρκωτικών. Θεωρούμε ότι είναι μια δουλειά πλήρης από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή και από τους επιστήμονες και θα διαμόρφωνε ένα νέο πλαίσιο στο κρίσιμο αυτό θέμα για τη χώρα μας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έπιασε την «πάσα» και δήλωσε: «Εχει γίνει μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά και κατέθεσα ένα σχέδιο νόμου, μέσα από την επεξεργασία που έγινε στις διάφορες επιτροπές, που έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στη χώρα μας. Θέλω να παρακαλέσω τη Νέα Δημοκρατία - και ξέρω ότι είχε μεγάλες εναντιώσεις και ο κ. Καρατζαφέρης - να δει το σχέδιο νόμου κι αν υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, να το φέρουμε στην εθνική αντιπροσωπεία. Οφείλω να σας πω ότι δέχομαι καθημερινά ενοχλήσεις από όλη την Ελλάδα. Είμαι μία μάστιγα τα ναρκωτικά. Πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε στην πραγματική τους διάσταση», είπε ζητώντας από τους βουλευτές να συναινέσουν για να γίνει νόμος το σχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ