Σάββατο 3 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ΠΛΟΙΟ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ»
Πρόσκρουση - προειδοποίηση..;

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί το υπερήλικο πλοίο «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» τους νησιώτες της γραμμής Ικαρίας, Φούρνων, Σάμου. Προχτές το βράδυ και μεταφέροντας 312 επιβάτες από Σάμο, προσέκρουσε πάνω στο λιμάνι του Αγ. Κυρήκου στην Ικαρία, με αποτέλεσμα στρεβλώσεις στη λαμαρίνα κάτω από τη βάση του καταπέλτη και τρύπες. Η πρόσκρουση ήρθε να προστεθεί στη μόνιμη κλίση με την οποία ταξιδεύει το πλοίο και παρά τις επίσημες καταγγελίες δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, αλλά και σε ένα βεβαιωμένο μπλακ άουτ που έχει πάθει μεσοπέλαγα.

Στο δελτίο Τύπου του Λιμενικού για την πρόσκρουση, αλλά και της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΑΝΕΚ ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» γίνεται λόγος για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όμως επιβάτες, αλλά και νησιώτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο λιμάνι, κάνουν λόγο για καιρικές συνθήκες που δε δικαιολογούν τέτοιο περιστατικό.

Το πλοίο αφού επιβίβασε άλλους 24 επιβάτες απέπλευσε για το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, αυτό του Ευδήλου, όπου έφτασε στις 11.15 τη νύχτα. Οπως αναφέρεται στο δελτίο του Λιμενικού, «από τη λιμενική αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους» και «μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης» από το νηογνώμονα «απέπλευσε στις 3.45 για Σύρο και Πειραιά με 399 επιβάτες». Πουθενά δε γίνεται λόγος για τις επισκευαστικές εργασίες που έγιναν στο λιμάνι του Ευδήλου και τις μαρτυρούν επιβάτες αλλά και όσοι βρίσκονταν στο ντόκο, όπου όπως μας είπαν «έκλεισαν τις τρύπες με τσιμέντο»! Το πλοίο χτες το πρωί κατέπλευσε τελικά στο λιμάνι του Πειραιά όπου και ακινητοποιήθηκε, αφήνοντας η εταιρία «αμανάτι» τους επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν χτες το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι με το πλοίο αυτό, η ΑΝΕΚ και το υπουργείο Ναυτιλίας, αντικατέστησαν το σύγχρονο πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» ...λόγο κόστους, υποβαθμίζοντας ραγδαία την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα νησιά της γραμμής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ