Κυριακή 4 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην εγκατάλειψη των ανέργων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο, στις 11 π.μ. Την Τετάρτη οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ έξω από τον ΟΑΕΔ, σε όλη τη χώρα

Να ξεσηκωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της χώρας ενάντια στην προκλητική μείωση του πενιχρού επιδόματος ανεργίας από 461 ευρώ το μήνα στα 360 ευρώ, καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως αυτή η πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., η ανυπαρξία μέτρων στήριξης των ανέργων βουλιάζει στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες την ώρα που το ποσοστό της επίσημης ανεργίας έφτασε στο 19,9%. Κι αυτό όταν το επίδομα παίρνουν μόλις 3 στους 10 ανέργους και όχι για όλο το διάστημα που δεν έχουν δουλειά.

Την ίδια ώρα, στον γκρεμό παρασύρονται και μια σειρά ακόμα βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, όπως τα εποχικά επιδόματα που αφορούν εργαζόμενους από κλάδους όπως οι Κατασκευές και ο Τουρισμός, η παροχή προστασίας της μητρότητας που παίρνουν εργαζόμενες μετά τη λοχεία κτλ.

Ετσι, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Αθήνας και τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στις 11 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, δίνοντας μια πρώτη απάντηση στη βαρβαρότητα που σχεδιάζεται. Καλεί επίσης όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλες τις λαϊκές οργανώσεις την Τετάρτη 7/3 να προχωρήσουν σε μαζικές, πολύμορφες κινητοποιήσεις στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ σε όλες τις περιοχές της χώρας, προβάλλοντας και συζητώντας με τους ανέργους και τους εργαζόμενους την ανάγκη για μαζική αντίδραση στην εξαθλίωση, για καταδίκη των μέτρων και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων μέσα από οργανωμένη, εργατική, λαϊκή παρέμβαση μέχρι να συντρίψουν την άθλια πολιτική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ