Κυριακή 4 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συμβαίνουν...
  • ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ εργαζομένων, οι οποίοι δεν υπέκυψαν στις πιέσεις της εργοδοσίας να προχωρήσουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων και να αποδεχτούν μειώσεις στους μισθούς τους, έγινε τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα, απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, του Αλαφούζου, 7 εργαζόμενοι από την «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, 4 εργαζόμενοι από την «Ημερησία» του Μπόμπολα, 4 εργαζόμενοι από τη «Ναυτεμπορική», ενώ στην απόλυση εργαζομένων προχώρησε και το MEGA.
  • ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ το προσωπικό της ΕΡΤ. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ, τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων στην κρατική ραδιοτηλεόραση μειώθηκαν κατά 1.386. Στην εταιρεία σήμερα, σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, εργάζονται συνολικά 3.161 εργαζόμενοι (2.811 μόνιμοι και 350 συμβασιούχοι). Να σημειωθεί ότι το 2010 απασχολούνταν στην ΕΡΤ 4.547 εργαζόμενοι (3.500 μόνιμο προσωπικό και 1.047 συμβασιούχοι).
  • ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ είναι η κατάσταση για τους εργαζόμενους στον Ομιλο ΙΜΑΚΟ, του Πέτρου Κωστόπουλου, οι οποίοι από την μία παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και από την άλλη δυσοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον τους. Μετά την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου, το Πρωτοδικείο Αθηνών, με προσωρινή διαταγή, απαγορεύει τη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης όλων των περιουσιακών στοιχείων της IΜΑΚΟ. Η απαγόρευση αφορά μέχρι το ποσό του 1.000.000 ευρώ, για οφειλές προς την εταιρεία «Α & G Paper». Παράλληλα, σε πλειστηριασμό για το Nitro Radio φαίνεται να προχωρά η Eurobank, με ενδιαφερόμενο τον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ήδη απέκτησε το περιοδικό «ΟΚ!», που ανήκε στην ΙΜΑΚΟ.
  • «Το ψέμα και η λάσπη δεν σκεπάζουν τις παρανομίες του Κουρή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, σημειώνοντας ότι ενώ «έχει να πληρώσει μισθούς άνω των 12 μηνών στους εργαζόμενους στην "ΑΥΡΙΑΝΗ και για τον ίδιο λόγο οι εργαζόμενοι του ΦΙΛΑΘΛΟΥ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τον Οκτώβριο 2011", ενώ "δεν στέλνει καταστάσεις των εργαζομένων στον ΦΙΛΑΘΛΟ, στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, εδώ και 4 μήνες, αφήνοντάς τους έτσι ανασφάλιστους", ενώ "οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων τις οποίες όμως έχει παρακρατήσει", ενώ λοιπόν κάνει όλα αυτά, επιχειρεί να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του λασπολογώντας και διαδίδοντας ότι δήθεν όλα τα ΜΜΕ πληρώνουν το 20% των ακαθαρίστων εισπράξεων για να έχουν πολυτελή ασφάλιση και τεράστιες συντάξεις οι εργαζόμενοι».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ