Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλή αρχή για τις εκδηλώσεις της ΚΝΕ για παιδιά

Με μαζική ανταπόκριση των νέων γονιών, ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι δραστηριότητες για τα παιδιά στην Τούμπα και τις Συκιές Θεσσαλονίκης, που εγκαινίασε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με στόχο να συνεχιστούν μόνιμα το επόμενο διάστημα και να πολλαπλασιαστούν οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Κάθε Σάββατο, από τις 10.30 το πρωί έως τις 1.30 θα γίνονται δραστηριότητες στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Τούμπας (Φίλωνος 9 με Τιρολόης γωνία) και κάθε Κυριακή από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, στα γραφεία της ΚΟ Συκεών (Μ. Καραολή 30).

Η πρώτη ενότητα των δραστηριοτήτων ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη. Στην Τούμπα, τα παιδιά συζήτησαν την επικαιρότητα, έστησαν με τη βοήθεια παιδαγωγών ένα παιχνίδι με κάρτες και συζήτησαν για την «ειρήνη» και τον «πόλεμο», παρακολούθησαν κινούμενα σχέδια (σοβιετική ταινία «Σπίρτα σε πόλεμο»). Με τα παιδιά που συμμετείχαν στήθηκε ο πυρήνας της θεατρικής ομάδας που θα προετοιμάσει την παρουσίαση του θεατρικού «Καλημέρα ειρήνη». Παρόμοιες ήταν και οι δραστηριότητες με τις οποίες απασχολήθηκαν τα παιδιά και στη Συκιές.

«Επιδίωξη της Οργάνωσης μας είναι να λειτουργήσουμε σε μια πιο μόνιμη βάση παιδότοπους, όπου οι νέοι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τα παιδιά τους γνωρίζοντας ότι θα απασχοληθούν δημιουργικά», είπε στο «Ρ» η Β. Πάσχου, μέλος της ομάδας των παιδαγωγών και στέλεχος της ΚΝΕ. Και πρόσθεσε: «Σκοπός μας είναι να παρέμβουμε στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να σπάσουμε αντιλήψεις και πρότυπα τα οποία αναπαράγονται, όπως π.χ. ο ανταγωνισμός».

Το επόμενο Σάββατο 10/3 στην Τούμπα, θα γίνει μάθημα ζωγραφικής και μουσικοκινητικό παιχνίδι και στις Συκιές την Κυριακή 11/3 μάθημα μουσικής και μουσικοκινητικό παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ