Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ

ΤΟ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΑ: «Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δε θα ψηφίσουμε απλώς ένα κόμμα ή ποιον θέλουμε πρωθυπουργό την επόμενη ημέρα. Τα πράγματα έχουν έλθει έτσι, που το δίλημμα θα είναι σαφέστατο: ευρώ ή δραχμή, Ελλάδα εντός του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. ή εκτός; (...) Τα φιλευρωπαϊκά κόμματα ευθύνης (....) δεν θα το πετύχουν αν δεν στελεχωθούν επειγόντως με μη κομματικά στελέχη με πείρα και γνώση, αν δεν παρουσιάσουν πιστευτά και εφικτά προγράμματα για την ανάπτυξη και αν, τέλος, δεν πείσουν ότι θα προβούν από κοινού σε θεαματικές τομές στο πολιτικό σύστημα. Αν δεν κάνουν αυτά τα στοιχειώδη, ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια είναι κάτι παραπάνω από πασιφανής» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ: «Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί, μέσω της επίθεσης κατά των αριστερών πολιτικών δυνάμεων αδιακρίτως, να ανακόψει το ρεύμα προς τα αριστερά και να δώσει "περιεχόμενο" στο "αστικό μέτωπο" του οποίου θέλει να ηγηθεί (...) Αναθερμαίνει επιπόλαια το δίπολο "Δεξιά - Αριστερά" (...) Το δίλημμα "ή είσαι με το Μνημόνιο ή είσαι κατά της Ευρώπης και υπέρ της δραχμής", είναι επιπόλαια ανιστόρητο και επικίνδυνο (...) όσοι "παίζουν" με μία "πόλωση" Δεξιάς - Αριστεράς, ξεχνούν με περισσή ανευθυνότητα τα πραγματικά διακυβεύματα της χώρας και την ανάγκη για έναν "εθνικό ιστορικό συμβιβασμό"» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ: «Ολες οι ενδείξεις και εκτιμήσεις βεβαιώνουν ότι το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών σε καμία περίπτωση δεν θα μοιάζει με αυτά που οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις προβλέπουν (...) το ερώτημα που πάλι θα κυριαρχήσει, θα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό, που κάτω από έκτακτες συνθήκες, τέθηκε: Ποιο σχήμα θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς να θιγούν θεμελιώδη αγαθά, όπως αυτά της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου; Και από την απάντηση αυτού του κυρίαρχου ερωτήματος θα ξεκινήσει η διαδικασία του προβλεπόμενου από πολλούς βίαιου μετασχηματισμού του ελληνικού πολιτικού συστήματος» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ