Τετάρτη 7 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «WIND»
Επανενεργοποιήθηκε μήνυσή της κατά συνδικαλίστριας

Στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, την ώρα που διεξάγονται οι εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου στη επιχείρηση (σήμερα και αύριο), αποσκοπεί η μήνυση που ξέθαψε από τα συρτάρια της η εργοδοσία της WIND και η αστική Δικαιοσύνη κατά της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας Ολγας Κολιούση, όπως καταγγέλλει η παράταξη «Ταξική Ενότητα Εργαζομένων στη WIND».

Η συνδικαλίστρια είχε μηνυθεί το καλοκαίρι του 2009 από την εταιρεία για την αγωνιστική της δράση, τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις. Η μήνυση αυτή είχε «παγώσει» και επανενεργοποιήθηκε πριν λίγο καιρό. Το καινούργιο είναι ότι άλλαξε η κατηγορία και με βάση αυτή κινείται πλέον η αυταπάγγελτη διαδικασία χωρίς να χρειάζεται να αναμειχθεί η ίδια η επιχείριση. Για όλα αυτά, η συνδικαλίστρια έλαβε γνώση μόλις τρεις βδομάδες πριν τις σημερινές εκλογές.

Και όλα αυτά συμβαίνουν - σημειώνει η «Ταξική Ενότητα» - παράλληλα με την προσπάθεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει «νόμιμο απεργοσπαστικό μηχανισμό ανεβάζοντας τον αριθμό του προσωπικού ασφαλείας σε 272 άτομα με αίτημα που υποβάλλουν στον ΟΜΕΔ. Δεν τους φτάνουν οι συνάδελφοι που πιέζουν και τρομοκρατούν, για να δουλεύουν από το σπίτι. Δεν τους φτάνουν οι "συναντήσεις" σε καφέ και ξενοδοχεία. Δεν τους φτάνουν οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί σε Teleperformance και αλλού. Καμώνονται ότι η εταιρεία είναι κοινής ωφέλειας την ίδια στιγμή που έχουν παρατήσει το δίκτυο στο έλεος της κάθε κακοκαιρίας και όχι μόνο. Ποιον προσπαθούν να πείσουν όταν ζητούν π.χ. 43 άτομα στην οικονομική διεύθυνση σαν προσωπικό ασφαλείας; Το μόνο που αποδεικνύουν είναι ο φόβος τους μπροστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην οργάνωση και πάλη μας».

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να μη δειλιάσουν, να απαντήσουν αγωνιστικά και με την ψήφο τους, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας», για την οργάνωση του αγώνα τους ενάντια στη σφοδρή επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων, ενάντια στην κατάργηση των συμβάσεων και τη μεγάλη περικοπή μισθών και επιδομάτων ανεργίας και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ