Παρασκευή 9 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Συντονίζουν και κλιμακώνουν τη δράση τους

Μέρα πανελλαδικής δράσης την Πέμπτη 15 Μάρτη, ανακοινώθηκε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση « Ο ΒΥΡΩΝ»

Σε 700 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, 2.000 ξενόγλωσσα φροντιστήρια, 30 ιδιωτικά ΙΕΚ και 170 ιδιωτικά νηπιαγωγεία - δημοτικά σχολεία στην Αττική, σχεδόν 60.000 εργαζόμενοι (απ' αυτούς 50.000 είναι εκπαιδευτικοί) εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας, περιπλανώμενοι από το ένα φροντιστήριο στο άλλο, απλήρωτοι για μήνες, χωρίς ΣΣΕ, με τους εργοδότες να τους αμείβουν όσο θέλουν, να ασκούν τρομοκρατία και όποιος σηκώνει κεφάλι να απολύεται. Ανάλογη είναι η κατάσταση σ' όλη την Ελλάδα, στην οποία έχει βάλει πλάτη ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το προηγούμενο διάστημα 6 σωματεία από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης συναντήθηκαν και αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους, καταρτίζοντας ένα κοινό πλαίσιο, το οποίο πέρασε από γενικές συνελεύσεις και ΔΣ και παρουσιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ».

Παρουσιάζοντας στοιχεία για τον κλάδο, ο Νίκος Βουρδουμπάς, πρόεδρος του Συλλόγου, είπε ότι «στη σημερινή συγκυρία που προωθείται σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία το νέο μισθολόγιο, τα κέρδη σχολαρχών και ιδιωτικών ΙΕΚ, εκτοξεύονται, βάζουν στην τσέπη περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν έχουν μεγάλο πλήγμα σε επίπεδο εγγραφών». Παράλληλα αναφέρθηκε στην απόπειρα της εργοδοσίας να πλήξει τη σύνθεση και τον προσανατολισμό του σωματείου, μιλώντας για τις αγωγές που έχουν υποβληθεί από το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών της Europalsο να ακυρωθούν οι εκλογές του σωματείου. Οι αγωγές αναμένεται να εκδικαστούν το επόμενο δίμηνο.

«Θα φάνε τα μούτρα τους. Δε θα ανακόψουν την άνοδο του ταξικού μας σωματείου, την ταξική αντιπαράθεση με το κεφάλαιο. Η ταξική συνέπεια έχει αποτέλεσμα, τους βάζει εμπόδια, τους καθυστερεί», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Ν. Βουρδουμπάς.

Τα 6 σωματεία («ΒΥΡΩΝ», ΣΙΕΛ Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας και Αγρινίου, ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης) που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ:

  • Κηρύσσουν την Πέμπτη 15 Μάρτη, μέρα πανελλαδικής δράσης με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ προσανατολίζονται σε πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.
  • Καταγγέλλουν για μια ακόμα φορά τη στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που στηρίζει πλέον ανοικτά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
  • Εντείνουν τις δραστηριότητες των σωματείων για την προετοιμασία πανεργατικής απεργίας μέσα στο Μάρτη, από κοινού με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Οργανώνουν σωματειακές επιτροπές ανά πόλη που θα αντιμετωπίζουν άμεσα τα κατά τόπους προβλήματα των εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ