Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Μαζικές ανατιμήσεις και το Φλεβάρη

Σε νέα ύψη οι δαπάνες για τη λαϊκή στέγη (ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο κ.ά.)

Μεγάλες ανατιμήσεις στην γκάμα των εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης ήρθαν και τον προηγούμενο μήνα, το Φλεβάρη του 2012, επιβάρυνση που προστίθεται σε όλες τις προηγούμενες, χτυπώντας το λαϊκό εισόδημα και από την πλευρά της κατανάλωσης για τη στοιχειώδη κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑτ) ο επίσημος πληθωρισμός σήκωσε κεφάλι στο 2,1% έναντι διόγκωσης 4,4% το Φλεβάρη του 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία (Σεπτέμβρης 2011) οι ανατιμήσεις στην κατηγορία «στέγαση» φτάνουν στο 8,2%, εξέλιξη που έχει να κάνει με τη συντελούμενη ληστεία στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, στα νοίκια κ.ά. Στο 3,4% φτάνουν οι επίσημες ανατιμήσεις στην κατηγορία «μεταφορές», λόγω των ανατιμήσεων στις βενζίνες και στα χαράτσια των διοδίων, στο 2,2% για την ομάδα «διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», στο 4% για «αλκοολούχα ποτά και καπνό».

Ειδικότερα διαμορφώνονται: Πετρέλαιο θέρμανσης 25,1%, φυσικό αέριο 23,6%, ηλεκτρικό ρεύμα 13,9%, φρούτα 7,8%, καφές 7,7%, ψάρια 4%, γαλακτοκομικά και αυγά 2,8%, τσιγάρα 4,8% κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ