Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Να ανακληθεί η απόλυση στη «Σπίντεξ»

Την εγκληματική και απάνθρωπη συμπεριφορά της εταιρίας ταχυμεταφορών «ΣΠΙΝΤΕΞ», κατά του εργαζόμενου, αλλά και συνδικαλιστή Η. Μαγγανιά (προέδρου του σωματείου των εργαζομένων), καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το ΕΚΑ καταγγέλλει την εταιρία ότι παραβιάζοντας κατάφωρα την υφιστάμενη νομοθεσία συκοφάντησε, απείλησε και απέλυσε τον Η. Μαγγανά, και συνέχισε να επιμένει προκλητικά ακόμα και στις συναντήσεις που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας. Απαιτεί, παράλληλα, την ουσιαστική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για την ακύρωση της απόλυσης και τον περιορισμό της ασύδοτης δράσης της εργοδοσίας εις βάρος των εργαζομένων της εταιρίας. Εκφράζει, επίσης, τη διάθεσή του να πιέσει για την εφαρμογή της νομοθεσίας στην εταιρία και την ανάκληση της απόλυσης.

Στην καταγγελία, το ΕΚΑ διαβεβαιώνει την εταιρία ότι μαζί με τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί για την ακύρωση της απόλυσης. Διαβεβαιώνει ακόμα τους εργαζόμενους ότι η σύσταση σωματείου είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και η συνδικαλιστική δραστηριότητά τους προστατεύεται και ότι η αλληλεγγύη του ΕΚΑ και των σωματείων - μελών είναι δεδομένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ