Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
... Περιστέρια,... γάτες και πάπιες...

Χαρακτήρα ενός ιδιότυπου εσωκομματικού διαλόγου ή ακόμα και «ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών» επιχειρούν να προσδώσουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στις συναντήσεις του τελευταίου με τις ομάδες βουλευτών του κόμματός του.

Μια τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες, μετά τη λήξη της οποίας οι συνεργάτες του πρωθυπουργού φρόντισαν να εκδώσουν δελτίο Τύπου, όπου ο Κ. Σημίτης φέρεται στη συζήτηση με τους βουλευτές να τάχθηκε - και μάλιστα «με έμφαση» - υπέρ ενός κόμματος «ανοιχτού», που πρέπει να «διευρύνει και να ανασυνθέσει» την πολιτική και κοινωνική του βάση. Παράλληλα ο Κ. Σημίτης φέρεται από τους συνεργάτες του να μίλησε υπέρ της ανάγκης «νέου αίματος» στο ΠΑΣΟΚ, «νέων ιδεών» και «νέων κυττάρων».

Ας σημειωθεί ότι η παραπάνω ανακοίνωση εκδόθηκε με ευθύνη του Γ. Πανταγιά, συμβούλου του πρωθυπουργού επί θεμάτων Τύπου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο ειρωνικών σχολίων με αφορμή άρθρο του, όπου πραγματευόταν τα του ΠΑΣΟΚ, που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθεροτυπία».

Ολα δείχνουν ότι ο κ. Πανταγιάς - για «να πάρει το αίμα του πίσω» έναντι εκείνων που τον γελοιοποίησαν και τον ειρωνεύτηκαν στο προχτεσινό ΕΓ και μάλιστα παρουσία του Κ. Σημίτη, ο οποίος αρνήθηκε ότι γνώριζε το άρθρο του συνεργάτη του - εξέδωσε τη χτεσινή ανακοίνωση, κομμένη και ραμμένη στις απόψεις που ο ίδιος διατύπωσε στην «Ελευθεροτυπία», όπου εμφανίζει τον Κ. Σημίτη να τάσσεται υπέρ της «διαπάλης ιδεών και απόψεων στο εσωτερικό του κόμματος» και να δηλώνει ότι «η έκφραση γνώμης είναι αυτονόητα ελεύθερη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.»... Κατά τους συντάκτες, δε, της ανακοίνωσης, ο Κ. Σημίτης φέρεται να είπε στους βουλευτές πως «ένα ζωντανό κόμμα είναι φυσικό να έχει στο εσωτερικό του διαφορετικές απόψεις και ιδέες».

Ας σημειωθεί, επιπλέον, ότι σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στη συνάντηση με τον κ. Σημίτη, έλεγαν πως όταν άσκησαν κριτική τόσο στον Γ. Πανταγιά για το άρθρο του, όσο και στον Μ. Χρυσοχοΐδη για τις δηλώσεις του περί αλλαγής του συμβόλου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί, λέγοντας ότι ο μεν Πανταγιάς πρέπει να είναι «προσεκτικότερος», για τις δε απόψεις Χρυσοχοΐδη ότι δε δέχεται να του τις χρεώνουν αφού δεν τον αφορούν...

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι προχτές μετά τη λήξη του ΕΓ, ο Κ. Σκανδαλίδης, καυτηριάζοντας τις θέσεις του Γ. Πανταγιά και τις αναφορές του τελευταία στα... περιστέρια για να «εξηγήσει» τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να καταφύγει σε άλλο είδος του ζωικού βασιλείου, στις... γάτες, αφού όπως είπε το ΠΑΣΟΚ είναι «εφτάψυχο». Παρατηρητές των παραπάνω σχολίαζαν με τη σειρά τους ότι ενώ ο ένας καταφεύγει στα περιστέρια και ο άλλος στις γάτες, ο πρωθυπουργός, απλώς, κάνει την... πάπια.

Κατά τα λοιπά, οι βουλευτές που συναντήθηκαν χτες με τον πρωθυπουργό έθεσαν θέματα διαφάνειας (Παπαδέλης), αλλά και ανασχηματισμού (Κατσιλιέρης), ενώ άλλοι διαπίστωσαν κίνδυνο δημιουργίας «κεντροδεξιάς πλειοψηφίας» (Καρχιμάκης). Ο Κ. Σημίτης - που σήμερα θα μιλήσει στους νέους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ - από την πλευρά του επανέλαβε τα διθυραμβικά για τα κυβερνητικά «επιτεύγματα» στην οικονομία, ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ ότι ακολουθεί το δρόμο της «διαπλοκολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ