Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Συντονίζονται για το ασφαλιστικό

Για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα προκειμένου να περιφρουρηθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας διοργανώνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και καλεί τις διοικήσεις των σωματείων, τους συνδικαλιστές, τις οργανώσεις των επαγγελματιών, τους αγρότες, κάθε εργαζόμενο.

Η Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) στην ανακοίνωση - πρόσκληση αναφέρει πως «μετά την ψήφιση του νόμου για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων προς όφελος της εργοδοσίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το νέο γύρο του "εκσυγχρονισμού", με στόχο την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και σύνταξης».

Στη συνέχεια η ΣΕ επισημαίνει ότι «η εμπορευματοποίηση της υγείας μετατρέπει τον ασθενή σε πελάτη και παράλληλα τινάζει στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, με βασικούς άξονες την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης και τη ληστεία των αποθεματικών ταμείων μέσα από το Χρηματιστήριο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και τις νέες γενιές».

Με φόντο τη ζοφερή πραγματικότητα που υπάρχει και που διαμορφώνεται σταδιακά σε βάρος της εργατικής τάξης, η ΣΕ καλεί τα σωματεία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα «να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, προκειμένου το μέτωπο κατά της κατεδάφισης των ασφαλιστικών ταμείων να είναι ενιαίο και αρραγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ