Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Με τη νεολαία για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες

Σύσκεψη μαζικών οργανώσεων της νεολαίας, την Τρίτη, 27 του Φλεβάρη, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα Λογιστών

Σύσκεψη νεολαιΐστικων μαζικών οργανώσεων διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 27 του Φλεβάρη, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Σε αυτήν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, μαθητικές κοινότητες, επιτροπές νέων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα λογιστών, στην οδό Κάνιγγος 27, στην Αθήνα, στον πέμπτο όροφο, στις εφτά το βράδυ.

Στην πρόσκληση αναφέρεται: «Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" που ιδρύθηκε πρόσφατα, έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και το συντονισμό της πάλης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας, που σήμερα βάλλονται μεθοδικά και συστηματικά.

Κίνητρα για την απόφασή μας αυτή, αποτέλεσαν οι συνεχείς αρνητικές εξελίξεις, που σημειώνονται στον τομέα αυτό, που διαμορφώνουν μια νέα και επικίνδυνη κατάσταση για τις κατακτημένες με αγώνες και αίμα λαϊκές ελευθερίες.

Η ίδρυση της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη", ουσιαστικά ήρθε σαν ώριμος καρπός της ανάγκης ανάπτυξης και συντονισμού της λαϊκής πάλης ενάντια στον εντεινόμενο αυταρχισμό, την ποινικοποίηση των αγώνων, τις δίκες και καταδίκες αγωνιζομένων λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" στα πλαίσια της επικοινωνίας της με τους μαζικούς φορείς, θεωρεί σκόπιμο και ωφέλιμο να μιλήσει με σας, εκπροσώπους της μαθητικής - φοιτητικής - σπουδαστικής και εργαζόμενης νεολαίας, με νέες και νέους που βλέπουν την ανάγκη να αγωνιστούν, ανεξάρτητα από πολιτικο-ιδεολογική αφετηρία, ενάντια στις αιτίες του προβλήματος και τις μορφές που κάθε φορά εκδηλώνονται. Να ανταλλάξει σκέψεις μαζί σας, να ακούσει προβληματισμούς για τους τρόπους και τις μορφές που, κάθε φορά, εκδηλώνονται. Να ανταλλάξει σκέψεις μαζί σας, να ακούσει προβληματισμούς για τους τρόπους και τις μορφές που εκδηλώνεται το πρόβλημα του αυταρχισμού στους νεανικούς χώρους, καθώς και σκέψεις για την ανάπτυξη δικτύου επικοινωνίας των μαζικών φορέων της νεολαίας με τη "Δημοκρατική Συσπείρωση" για το συντονισμό της πάλης και την έκφραση της αναγκαίας αλληλεγγύης στους αγώνες της».

Για το νέο τρομονόμο

Επίσης, τη Δευτέρα 5 του Μάρτη η «Δημοκρατική Συσπείρωση» διοργανώνει στην Αθήνα εκδήλωση με θέμα: «Ο κίνδυνος ενός νέου τρομονόμου». Στόχος είναι η συνένωση των προσπαθειών για τη ματαίωση της κατάθεσης και ψήφισης ενός νέου τρομονόμου. Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο «Καρέζη» (Ακαδημίας 3), στις έξι το απόγευμα.

Εξάλλου, με αφορμή την αιματηρή απόδραση του Κ. Πάσσαρη από το Γενικό Κρατικό, έχει αρχίσει μια προσπάθεια «αξιοποίησής» της με στόχο την προώθηση αντιδραστικών θεσμικών ρυθμίσεων. Με χτεσινές του δηλώσεις ο Θ. Αναγνωστόπουλος, υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, έθεσε θέμα τρομονόμου. Συνέδεσε, δε, την τρομοκρατία με το οργανωμένο έγκλημα, πιέζοντας στην κατεύθυνση της επίσπευσης των διαδικασιών για τη σύνταξη και ψήφιση του τρομονόμου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που πολλά λέγονται για έναν τομέα του οργανωμένου εγκλήματος, για την τρομοκρατία, που επιχειρούνται συνδέσεις με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί έναν πρόσθετο λόγο να υπάρξουν οι παρεμβάσεις εκείνες, οι οποίες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα άλλο κλίμα. Σας υπενθυμίζω ότι προ μηνός περίπου, είχαμε επισκεφτεί τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης με την κ. Μπακογιάννη. Δώσαμε δικές μας θέσεις για έναν καινούριο νόμο για την πάταξη και τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Περιμένουμε...». Δεν παρέλειψε δε να ζητήσει «οριοθέτηση» της χρήσης των όπλων από τους αστυνομικούς.

Με χτεσινές του δηλώσεις στο «Φλας» ο Ν. Παρασκευόπουλος, καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Θράκης, υπογράμμισε ότι «όταν έχουμε ένα φαινόμενο κρίσης σε έναν οργανισμό, όταν έχουμε μια παθολογία, σπεύδουμε πάντα να λέμε χρειάζεται νέα νομοθεσία. Φτάνουμε, έτσι, σε έναν πληθωρισμό νομοθετικής παραγωγής και τελικά δεν προσέχουμε τόσο πολύ ότι τα πράγματα δεν παίζονται στο ποια είναι η διατύπωση του νόμου, αλλά στο πώς εφαρμόζονται οι νόμοι. Το πεδίο της αυθαιρεσίας συνήθως είναι η εφαρμογή των νόμων και όχι η διαμόρφωσή τους». Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε σχολιάζοντας απόψεις που ζητούν κατάργηση της απόλυσης υπό όρους ή του θεσμού των αδειών σε κρατούμενους. Επίσης πρόσθεσε ότι «το σωφρονιστικό σύστημα δεν έχει διαφάνεια, δε γνωρίζει κάνεις εύκολα τι γίνεται εκεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για την κατάργηση του ευρωενωσιακού αντιδημοκρατικού πλαισίου (2008-12-25 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο» (2004-06-22 00:00:00.0)
«Θα τον καταργήσουμε στην πράξη» (2001-06-09 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στον «τρομονόμο» (2001-05-27 00:00:00.0)
Σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη (2001-05-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον τρομονόμο (2001-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ