Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ
Αντίθετοι στην αλλαγή κανονισμού

Την αντίθεσή της στη μεθόδευση, όπως τη χαρακτηρίζει, της κατάργησης του Γενικού Κανονισμού Λιμένα από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η Ενωση καταγγέλλει ακόμα, την εντολή που έδωσε ο υπουργός προς όλα τα Λιμεναρχεία της χώρας ζητώντας να εκδώσουν Τοπικούς Κανονισμούς Λιμένων, χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων των Ρυμουλκών στις συζητήσεις. Επισημαίνουν επίσης, ότι η οδηγία της ΕΟΚ δεν προβλέπει τέτοια τροποποίηση.

Στην επιστολή η Ενωση ζητάει την άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν για την κατάρτιση των νέων Κανονισμών καθώς όπως τονίζει «θα χαθούν θέσεις εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση της ανεργίας στο χώρο».

Αναφερόμενη η Ενωση, στη συνέχεια της επιστολής, στις επιπτώσεις των τροποποιήσεων, σημειώνει: «Χωρίς την υποχρέωση των πλοίων να χρησιμοποιούν ρυμουλκά κατά την είσοδο και έξοδο στα λιμάνια, θα αυξηθούν τα ατυχήματα. Σωστικά και πυροσβεστικά μέσα δε θα υπάρχουν διότι οι πλοιοκτήτες των ρυμουλκών θα αποσύρουν τα ρυμουλκά τους από τα λιμάνια της περιφέρειας και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό, με σοβαρές επιπτώσεις, στον τουρισμό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και γενικά θα είναι εις βάρος του συνόλου των πολιτών και του κρατικού προϋπολογισμού».

Καταλήγοντας στην επιστολή η Ενωση, ζητάει να αναβληθεί η συνάντηση για συζήτηση για το Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας, που έχει κανονιστεί για την Τετάρτη και να οριστεί νέα ώστε να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των ρυμουλκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ