Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
«Δούρειος Ιππος» οι υποψήφιοι αγοραστές;

Τις «Κυπριακές Αερογραμμές» θεωρεί η κυβέρνηση ως τον πιο σοβαρό υποψήφιο αγοραστή της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», ενώ ο εκ των αρμοδίων υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Χρ. Βερελής δηλώνει... μη αισιόδοξος για την επιτυχία του κυβερνητικού εγχειρήματος, επειδή αντίστοιχες διαδικασίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη δεν είχαν επιτυχή κατάληξη!

Βέβαια, τόσο οι «Κυπριακές Αερογραμμές», που είναι αρκετά μικρότερη εταιρία από την ΟΑ, όσο και οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι αγοραστές, εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν το «Δούρειο Ιππο» για το ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα σε άλλον αεροπορικό κολοσσό. Οσον αφορά την υπουργική απαισιοδοξία, το πρώτο και κύριο ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί ο ίδιος ο Χρ. Βερελής μέχρι και την τελευταία στιγμή παρουσίαζε σαν «μονόδρομο» το ξεπούλημα της ΟΑ, εφόσον γνώριζε εκ των προτέρων ότι το κυβερνητικό σχέδιο οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία;

Πάντως, από την ερχόμενη Δευτέρα, η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στους τέσσερις υποψήφιους αγοραστές («Κυπριακές Αερογραμμές», εφοπλιστής Στ. Ρέστης, κοινοπραξία Αυστραλών επιχειρηματιών και ΑΧΟΝ του ομίλου Λιακουνάκου) να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του εθνικού αερομεταφορέα (οικονομικά, επιχειρηματικά, συμβάσεις, εργασιακά κλπ.), προκειμένου να καταθέσουν μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Απρίλη τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών της ΟΑ κήρυξαν για αύριο Πέμπτη 3ωρη στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας, στη Λεωφ. Συγγρού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία αίρεται ο περιορισμός στην πώληση μετοχών της ΟΑ μέχρι 49%, που προβλέπει νόμος του 1992.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ