Τετάρτη 14 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ; «Αναμφίβολα την επόμενη δεκαετία οι τιμές των τροφίμων θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. Το πρόβλημα της παγκόσμιας σίτισης εξακολουθεί να απέχει πολύ από τη λύση του» (εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων / ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ...ΣΚΟΡΔΟΥ: «Η ιστορία της πατάτας επαναλαμβάνεται: οι τιμές των κινεζικών σκόρδων παρουσίασαν θεαματική πτώση, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισαγωγές και να κατακλυστεί η αγορά. Χαμένη η εγχώρια παραγωγή, καθώς τόνοι του προϊόντος παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες, με κίνδυνο να καταστραφούν (...) Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι αγρότες της Νέας Βύσσας του νομού Εβρου, όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες σκόρδου (...) στις αποθήκες του συνεταιρισμού παραμένουν απούλητα 1,5 εκατ. τεμάχια σκόρδου (...) ακόμα και σούπερ μάρκετ της ευρύτερης περιοχής της Βύσσας να πωλούν σκόρδα Κίνας (...) διαλέγοντας το μονοπάτι που χάραξαν οι πατατοπαραγωγοί, οι παραγωγοί σκόρδου ζητούν την αρωγή των καταναλωτών. "Στην οικονομική κρίση, ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο", διαμηνύουν. Ενώ όμως οι αγρότες της Νέας Βύσσας μας ζητούν να επιλέγουμε "ελληνικά", αυτό είναι συχνά σχεδόν αδύνατο» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ: «Οι παρανομίες που συνεχώς αποκαλύπτονται είναι δραστηριότητες ιδιωτών που έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται προς ίδιον όφελος τις θέσεις που κατέχουν και να ενθυλακώνουν δημόσιο χρήμα. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί το οικονομικό κόστος τέτοιων συμπεριφορών σε όλο το Δημόσιο, είναι βέβαιο ότι το ποσό που θα προκύψει φτάνει σε αστρονομικά για τα ελληνικά δεδομένα ύψη. Κι αν παράλληλα θεωρηθεί ότι στο χώρο της διαφθοράς ανήκουν και οι περιπτώσεις της φοροδιαφυγής και της παράνομης παρακράτησης του ΦΠΑ, τότε αβίαστα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι στρατιές πολιτών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στερούν από το κράτος τα έσοδα, τα οποία δικαιούται να έχει» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ: «Παιχνίδι εις βάρος των δήμων από την εταιρεία που οργανώνει την ανακύκλωση με τους μπλε κάδους (...) καταγγέλλουν δήμαρχοι της Αττικής (...) οι δήμοι δεν έχουν πάρει ακόμη τα αντισταθμιστικά τα οποία αναλογούν με τα κιλά ανακυκλώσιμου υλικού που συλλέγονται κάνοντας λόγο για αισχροκέρδεια από πλευράς εταιρείας με ανοχή του ΥΠΕΚΑ» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ