Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Μαζικά στο Κιλελέρ στις 18 Μάρτη

Μαζικό αγωνιστικό «παρών» καλείται να δώσει η φτωχομεσαία αγροτιά την Κυριακή 18 του Μάρτη στο Κιλελέρ. Η αγωνιστική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΑΣΥ θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Η πανελλαδική αγωνιστική συγκέντρωση στο Κιλελέρ αποτελεί συνέχεια των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα με καταλήψεις σε ΕΛΓΑ και ΑΤΕ, συγκεντρώσεις στις Περιφέρειες και τις ΔΟΥ, στα διόδια, στην AGROTICA, στις πλατείες και στους δρόμους. Το συλλαλητήριο της Κυριακής μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αγωνιστική φωνή της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας ενάντια στις πολιτικές που την αφανίζουν. Μπορεί να 'ναι η αφετηρία της πάλης για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, ενάντια στο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, για τη λαϊκή ευημερία. Αυτός θα 'ναι ο πραγματικός φόρος τιμής στους τότε κολίγους και στους αγώνες τους και όχι κάποιο από τα «μνημόσυνα υποκρισίας» αυτών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν αντιαγροτικές πολιτικές (κανονισμούς περιορισμού της παραγωγής σε γεωργία και κτηνοτροφία, χαράτσια για την ασφάλιση από τον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ, για τις γεωτρήσεις, νόμο για «συνεταιρισμούς επιχειρηματιών», ξεπούλημα κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπως Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ)... Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς χρειάζεται να στρέφεται συνολικά κατά της πολιτικής που φέρνει κάθε μέρα περισσότερα βάσανα και δυστυχία στη ζωή της και να βάζει στόχο την ανατροπή, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και παραγωγικούς συνεταιρισμούς.

Ενόψει της συγκέντρωσης στο Κιλελέρ ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάς Λάρισας απευθύνει στους αγρότες της περιοχής κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, ενώ η ΠΑΣΥ Φθιώτιδας διοργανώνει δύο συσκέψεις μεθαύριο Σάββατο 17/3. Η μία γίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Μακρακώμης στις 7 μ.μ. και η άλλη στο ΚΑΠΗ Στυλίδας στις 7 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα της ΠΑΣΥ για μαζική συμμετοχή (2015-03-14 00:00:00.0)
Ολοι μαζί στον αγώνα με προοπτική! (2012-03-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αγώνων και αγωνιστών στο Κιλελέρ (2007-03-14 00:00:00.0)
Αύριο η εκδήλωση τιμής (2004-03-20 00:00:00.0)
Στις 2 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ! (2003-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ