Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Διαδηλώνουν συντονισμένα με τον κλάδο τους

Σήμερα ενώνουν τις φωνές τους με τους απεργούς μεταλλεργάτες από όλη την Αττική. Νέα κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο και νέα Συνέλευση το Σάββατο

Τις δικές τους θέσεις στη σημερινή κινητοποίηση του κλάδου του Μετάλλου ετοιμάζονται να πάρουν και οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, διαδηλώνοντας στις 11 π.μ. στην Ομόνοια στο πλαίσιο της απεργίας που γίνεται στην Αττική. Επόμενος σταθμός στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών αποτελεί η παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, 16 Μάρτη στις 11 π.μ., του Σωματείου και της Επιτροπής των απολυμένων στον υπουργό Εργασίας. Σκοπός κατ' αρχήν να απαιτήσουν την κάλυψη των ενσήμων από το υπουργείο Εργασίας για όλες τις μέρες της απεργίας και θα θέσουν το ζήτημα που προέκυψε των πρόσφατα 13 απολυμένων με τον ΟΑΕΔ. Τέλος, το ερχόμενο Σάββατο 17 Μάρτη, οι απεργοί χαλυβουργοί προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι ώστε να αποφασίσουν την εξέλιξη της απεργίας και του αγώνα τους.

Δυναμώνει η αλληλεγγύη μέσα κι έξω από την Ελλάδα

Ξεχωριστό εφόδιο στα χέρια των χαλυβουργών αποτελεί η οργάνωση της αλληλεγγύης στην οποία πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Γεμάτη αγωνιστικό ενθουσιασμό και ταξική περηφάνια ήταν η εκδήλωση αλληλεγγύης που οργάνωσε προχτές το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Εργαζόμενοι, άνεργοι και απόμαχοι της δουλειάς γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ΕΚΛ και με βροντερά συνθήματα και ηχηρά χειροκροτήματα εξέφραζαν την πίστη και την αισιοδοξία τους για την νίκη των χαλυβουργών. Εγιναν ομιλίες και ακολούθησε αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από το συγκρότημα του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας. Στο μεταξύ, δυναμώνει η πολύμορφη έκφραση συμπαράστασης από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο και της Εβδομάδας Αλληλεγγύης που οργανώνει η ΠΣΟ. Oικονομική εξόρμηση για την ενίσχυση των χαλυβουργών έχει ξεκινήσει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ο Eργατικός Σύνδεσμος «Δημόκριτος» και στις 18 Μάρτη διοργανώνει ειδική εκδήλωση για την υλική υποστήριξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ