Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Αιδώς... Αργείοι »

Δεύτερη φύση φαίνεται να έχει γίνει σε αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες η τακτική να βαφτίζουν το κρέας...ψάρι, προκειμένου είτε να κρύψουν την πραγματικότητα που αυτοί και το σύστημα που υπηρετούν δημιούργησαν και συντηρούν είτε να προσπαθούν να πλασάρουν τις λογικές του... βολέματος με λιγότερο ουρανό. Με αφορμή την επιτυχία του Ελληνα άλτη του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη που πήρε χρυσό στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη το... σίριαλ παίχτηκε για μια ακόμη φορά.

Την αρχή έκανε ο γγΑ Π. Μπιτσαξής, που ενοχλημένος από τις δηλώσεις του αθλητή για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, ανέλαβε να εξηγήσει την δική του πραγματικότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον γγΑ ο «ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός διαψεύδει τις Κασσάνδρες μέσω των επιτυχιών που φέρνει», «οι αθλητές κάθε άλλο παρά μόνοι είναι», «η χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού είναι επαρκής παρά την κρίση» κ.τ.λ. Μόνο που αν κάποιος διαψεύδεται είναι ο ίδιος ο γγΑ...

Οι επιτυχίες μπορεί να έρχονται κυρίως όμως χάρις στις προσπάθειες των αθλητών και όχι γιατί η πολιτεία είναι αυτή που δημιουργεί τις βάσεις. Οι ίδιοι οι αθλητές μετά τις επιτυχίες κάνουν καταγγελίες και παράπονα φανερώνοντας την κατάσταση που θέλει να κρύψει ο γγΑ. Οι δηλώσεις για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν και τις ευθύνες των αρμοδίων των κοριτσιών της εθνικής πόλο μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τα όσα είπε ο Χονδροκούκης αλλά και όλα τα αντίστοιχα που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς από αθλητές και αθλήτριες όλων των σπορ δείχνουν την αληθινή εικόνα και σίγουρα μόνο κατευθυνόμενες δεν είναι. Την ώρα που ο γγΑ αναφέρεται στη χρηματοδότηση του ελληνικού αθλητισμού (παρά την κρίση όπως είπε) οι ομοσπονδίες ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη την αναστολή δραστηριοτήτων (αναβάλλοντας ολόκληρα πρωταθλήματα), εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ακόμα και η προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν λίγο καιρό ήταν στον αέρα. Από τα 28 μέλη της αποστολής κολύμβησης που έφυγε χτες για την Ολλανδία, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές μίτινγκ οι 25 κάλυψαν μόνοι τους τα έξοδά τους (και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει) και οι 3 πήγαν με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Τα κολυμβητήρια ή τα γυμναστήρια κλείνουν το ένα πίσω απ' το άλλο, αφού η έλλειψη επιχορηγήσεων δημιουργεί προβλήματα ακόμα και σε βασικά θέματα (συντήρηση, καθαρισμός πισίνας, θέρμανση, έλλειψη προσωπικού κ.τ.λ). Στην ίδια μοίρα, με τις εγκαταστάσεις βρίσκονται και τα ερασιτεχνικά σωματεία που πλέον ισορροπούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, αφού οι κρατικές επιχορηγήσεις καθυστερούν να καταβληθούν ακόμα και 4-5 χρόνια ή όταν καταβάλλονται είναι ψίχουλα.

Οσο για το σχέδιο της πολιτείας για τον αθλητισμό που επικαλέστηκε στις δηλώσεις του ο γγΑ, αυτό είναι ήδη γνωστό αφού εδώ και λίγο καιρό έχει παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα. Είναι το σχέδιο που προβλέπει την παράδοση των αθλητικών εγκαταστάσεων στα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε για τη μετατροπή τους σε εμπορικά κέντρα (π.χ. Αγ. Κοσμάς) είτε για να προσφέρουν αθλητισμό επί πληρωμή (περιπτώσεις των ΕΑΚ). Είναι ένα σχέδιο βελτιωμένης εκδοχής του αντίστοιχου που εφαρμόστηκε μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 με τα περίφημα Ολυμπιακά Εργα φτιαγμένα από χρήματα του ελληνικού Λαού, αλλά πλήρως απαγορευμένα για τον ίδιο το λαό. Και αυτή η πραγματικότητα αποδεικνύεται κάθε μέρα και δεν κρύβεται ούτε χρυσώνεται όσους...ενόχους και σκοτεινά συμφέροντα...ανακαλύψει ο γγΑ .


ΜΠ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ